" YENİPAZAR, AYDIN´IN İLÇESİ OLARAK BİLİNİYOR"

Turizm fuarının gözbebeği Yenipazar oldu ama?

Yenipazar Belediyesi´nin İzmir Turizm Fuarı´nda büyük ilgi gördüğünü belirten Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar´ın sadece Aydın´ın ilçesi olarak tanındığını söyledi. Durumdan büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Özden, Yenipazar´ın bu zamana kadar yeterince tanıtılmadığını ifade etti. Özden, hazırladıkları projelerle bundan sonraki süreçte Yenipazar´ın tüm Türkiye´ye tanıtılacağını söyledi.

Türkiye´nin en büyük fuar komplekslerinden birisi olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarının 9.´su Pazar günü sona erdi. Fuara 31 ülke ve 1000´den fazla katılımcı stant açarken fuara ziyaretçi akını oldu. Yenipazar Belediyesi tarafından açılan stant büyük ilgi görürken Yenipazar´ın doğa güzellikleri ve yöresel ürünleri tanıtıldı.

/resimler/2015-12/15/2236238358411.jpg

Dağcılar hedef kitlesi

Fuardaki çalışmalarını ve gözlemlerini gazetemize değerlendiren Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar´ın doğa harikası Harmankaya Kanyonu´nu tanıtmak için özel bir çaba harcadıklarını kaydetti. Dağcıların uğrak noktası olan Harmankaya Kanyonu için fuarda da dağcıları hedef kitlesi olarak belirlediklerini kaydeden Özden, ?BEBKA´nın Yenipazar için geliştirdiğimiz proje BEBKA tarafından onaylandı. Bu proje kapsamında İzmir´de düzenlenen fuara katıldık. Fuarda doğal güzellerimizi tanıtmayı amaçladık. Özellikle dağcılar hedef kitlemizi oluşturdu. Harmankaya Kanyonu´nu tanıtmak için özel çaba harcadık? dedi.

/resimler/2015-12/15/2236519608920.jpg

Yenipazar´ı turizmde atağa geçirecek projeler

İlk fuar deneyiminin kendileri açısından başarılı geçtiğini kaydeden Özden, Yenipazar´ın standının büyük ilgi gördüğünü ve ziyaretçi akınına uğradığını ifade etti. Stant ziyaretçilerinin Yenipazar´a gelmek için müracaat ettiklerini belirten Özden, seyahat acenteleri ile tur programı düzenleyeceklerini açıkladı. Yenipazar´ın turizme açılması için yeni projelerin hazır olduğunu belirten Özden, projeleri uygulamaya koymak için bir an önce çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Başkan Özden, şunları söyledi:

?Bu fuar bizim ilk fuar deneyimimizdi. Etrafı gözlemledik. Standımıza ilgi yoğundu. Doğal güzelliklerimiz çok ilgi gördü. Fuar, ilçemizin reklamını yapmada bizim için bir başlangıç oldu. Bundan sonra da yeni fuarlara katılarak daha geniş çaplı stantlar açacağız. Standımızı ziyaret ettikten sonra ilçemizi ziyaret etmek isteyenler çıktı. İlçemizi ziyaret etmek isteyenlerden geri dönüşler almaya başladık.

/resimler/2015-12/15/2237374297273.jpg

Misafirhane ve otel projesi başlayacak

Bunun için seyahat acenteleri ile görüşmeye başladık. İlçemizi ziyaret etmek isteyenler için tur paketleri hazırlatacağız. Android uygulama hazırlatarak uygulama ile kanyonumuzun koordinatlarına, Yenipazar´da nerede yemek yenilebilecek, nerede kalınabilecek bunları öğrenecekler. İlçemizde en kısa zamanda misafirhane kurcağız ve otel projemizi hayata geçireceğiz.  İlçemize gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için gece gündüz çalışacağız.

Yöresel lezzetler online satışa sunulacak

Bundan sonraki hedeflerimizi arasında Yenipazar´ın doğal güzelliklerini tanıtmanın yanı sıra yöresel ürünlerimiz için online satış hizmeti kurmayı hedefliyoruz. İnternet üzerinden tüm Türkiye´ye yöresel ürünlerimizi göndereceğiz. Kuşburnu, salça,makarna, pirincimizi yani ilçemizde ürettiğimiz yöresel ürünleri internet üzerinden pazarlayacağız. Bu yolla Yenipazar ilçemize yeni bir gelir kapısı açmayı planlıyoruz. Hedefimiz Yenipazar´a biraz daha girdi sağlamak. Halkımızın gelirini arttırarak yaşam refahını üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.?

Yenipazar, Aydın´ın ilçesi olarak tanınıyor

Başkan Özden, ziyaretçilerin büyük bir kısmının Yenipazar´ı Aydın´ın ilçesi olarak bildiklerini söyledi. Özden, doğal güzelliklerinin bu kadar fazla olan ilçemizin yeterince tanıtılamamasında duyduğu üzüntüyü belirtti.  Yenipazar ilçemizin Aydın-Yenipazar olarak bilindiğini söyleyen Özden, "Yenipazar ilçemizi Ege bölgesinde herkes Aydın-Yenipazar olarak biliyor. Yenipazar´ın sadece Aydın olarak bilinmesi bizleri üzdü. İlçemizin birçok doğa güzelliklerine sahip olmasına karşı bu zaman kadar yeterince reklamı yapılamamış. Bizim bundan sonraki en büyük hedefimiz Yenipazar´ı tüm Türkiye´ye hatta tüm dünyaya tanıtmak olacak."

/resimler/2015-12/15/2238148516764.jpg

Basından yoğun ilgi

Yenipazar Belediyesi´nin standının İzmir´in yerel basınından ve ulusal basın tarafından ilgi gördüğünü kaydeden Özden, ?İzmir basını standımıza büyük ilgi gösterdi. İzmir´in yerel basını ve ulusal basın standımıza geniş yer verdi. Nüfusun az olduğu bir ilçenin fuara gelerek stant açması çok olumlu karşıladılar. Bunun üzerinden standımıza özen gösterdiler? diye konuştu.

/resimler/2015-12/15/2238523674442.jpg

Kosova´dan Yenipazar´a turizm köprüsü

Fuara Kosova´dan katılan turizm şirketleri ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Özden, dağ sporları için Kosova´dan Yenipazar´a düzenlenebilecek turlar için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Kosova´nın yanı sıra Sırbistan ve Yunanistan temsilcileri ile dostluk kurduklarını ifade eden Özden, ?İlçemizin turizme kazandırılması ve turizm faaliyetleri geliştirme projesi kapsamında Kosova Cumhuriyeti´nden Turizm şirketi sahibi Mensur Bytygi, Markakent uzmanı Metin Çelik, Başka Rota firma sahibi Mikail Köroğlu ile görüşmelerde bulunduk, ilçemizde dağ ve doğa sporları yapılması için Yenipazar´a turlar düzenlenmesi hususlarında karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk, tecrübelerinden fikirler edindik, kendilerine teşekkür ediyoruz? dedi.

Kaynak : Yarın Gazetesi

 

 


Ahmet Kahraman
16.12.2015 10:04:40
Sevgili İlhan, Önce ilçemiz için harcadığın emekler için çok teşekkür ederim. İlgi ve gururla izliyorum. Emeğine sağlık. Yenipazar´ın tanınmamasına gelince şimdiye kadar bu konuda hiçbir çaba gösterilmediği için normal diyorum. Bırakın Yenipazarı Bilecik bile tanınmıyordu. Bu konuda küçük bir anım: Ankara´da lisede okurken "Nerelisin?" dediklerinde ben "Bilecikliyim" derdim. Karşıdan gelen cevap: "Urfa Bilecik mi Bursa Bilecik mi?" olurdu ve ben sinir olurdum. Tekrar teşekkür ederim. Umarım Yenipazarlılar da bu çabalarını görüyor ve değer veriyorlardır.

Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ