AMAN DİKKATLİ OLALIM !

AMAN DİKKATLİ OLALIM !

Gölpazarı`nda bir kişiyi "seni dolandırmaya çalışan kişiler var" diyerek dolandırdılar.

Gölpazarı ilçesindeki bir kişiyi cep telefondan arayarak “Seni dolandırmaya çalışan kişiler var”, başka bir kişiyi de “Kişisel bilgilerin ve banka hesapların örgütün elinde” diyerek dolandıran şüphelilerden 1′i tutuklandı, diğer şüpheli aranıyor

Bilecik’in Gölpazarı ilçesindeki bir kişiyi cep telefondan arayarak “Seni dolandırmaya çalışan kişiler var”, başka bir kişiyi de “Kişisel bilgilerin ve banka hesapların örgütün elinde” diyerek dolandıran şüphelilerden 1′i tutuklandı, diğer şüpheli aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan R.Ö, Gölpazarı ilçesindeki İ.A’yı cep telefonunda arayıp, “seni dolandırmaya çalışan kişiler var” dedi. R.Ö, olayın takibini yapmak için, İ.A’dan, verdiği hesap numarasına 7 bin 500 lira yatırmasını istedi.

Bankadan 7 bin 500 lira kredi çeken İ.A, belirtilen hesap numarasına parayı yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan İ.A, İlçe Emniyet Amirliğine başvurdu. Ekipler, Bursa Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucu banka hesap numarasından kimliğini tespit ettiği R.Ö’yü gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.Ö, tutuklandı.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olarak tanıtan kişiler, aynı ilçedeki E.Ç’yi telefonla arayıp “kişisel bilgilerin ve banka hesapların örgütün elinde” diyerek bunların araştırılması ve yakalanması için 6 bin lirayı posta havalesi yapmasını istedi. Bunun üzerine E.Ç, söz konusu parayı posta havalesi yaptı.

Dolandırıldığını anlayan E.Ç, İlçe Emniyet Amirliğine giderek şikayette bulundu. Yapılan çalışmalar sonucu kimliği tespit edilen şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İlçe Emniyet Amirliğince yapılan açıklamada, kentte iki haftadır, “ben savcıyım, emniyet görevlisiyim” diye tanıtan dolandırıcıların, 100′den fazla kişiyi telefonla aradığı ve dolandırmak istediklerinin belirlendiğini, vatandaşların söz konusu olaylara karşı duyarlı olmaları uyarısında bulunuldu.

Kaynak: Sözcü Gazetesi



Bilecik

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ