BAŞKAN İLHAN ÖZDEN´DEN SERT YANIT

BAŞKAN İLHAN ÖZDEN´DEN SERT YANIT

MHP´lİ Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden´den partisine sırtını dönen MHP´li İl Genel Meclis Üyesi Zeki Uyanık´a yanıt gecikmedi, ?Ağrıma gitti?

Geçtiğimiz Salı günü ikinci bileşimi yapılan İl Genel Meclisi toplantısında, Yenipazar İlçesi´ne yapılması planlanan çocuk parkı ve okul servislerinin indirme-bindirme yerinin düzenlenmesi konusu, mecliste dengeleri bozmuştu. AK Parti grubu maddenin Mayıs ayında görüşülmesini talep ederek red oyu verirken, MHP´li diğer 4 üyenin onay verdiği gündem maddesine MHP´li Bozüyük İl Genel Meclis üyesi Zeki Uyanık´ın da red oyu kullanarak partisine sırtını döndüğü görüldü.

 /resimler/2018-4/4/1410551222329.jpg

/resimler/2018-4/4/1411434973300.jpg

 

MHP´li Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden´in bu duruma ne tepki vereceği merak edilirken Özden´den beklenen yanıt geldi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada MHP´li İl Genel Meclis Üyesi Uyanık´ın AK Parti kanadından yana oy kullanmasını eleştiren Özden, ?İtiraf edeyim ki, talebimize MHP´li bir İl Genel Meclis Üyesinin red vermesi ağırıma gitmiştir. Bir o kadar da Yenipazar çocukları için yapılacak bir tesise Yenipazar İl Genel Meclis Üyesinin de red vermesi ağırımıza gitmiştir? dedi.

/resimler/2018-4/4/1432450466649.jpg

Özden açıklamasında şunları belirtti:

?Yenipazar MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Varolu´nun vermiş olduğu önerge ile meclis çalışma süresi içinde karara bağlanması ile ilgili vermiş olduğu  önergenin bir ay sonra görüşülmesi için reddedildiğini öğrendim

Tahsis talebi Yenipazar Belediyesine ait bir tesis yapılması için değil, Yenipazar 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Öğrencilerinin, öğrenci servis araçları güvenliğinin alınması için otopark yapımı ve anasınıfı çocuklarının eski, paslanmış, çocukların ellerini kesen oyun gruplarından arındırılarak daha konforlu oyun gruplarının konulması için İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün talebi ile ve İlçe Kaymakamımızın da uygun görmesi sonucu yapılmıştır. Tahsis talebimiz İlçemizde yapılan toplantıda Sayın Valimize arz edilmiş ve Saym Valimiz de uygun olduğunu belirtmiştir. Ancak tahsisi yapacak tek yetkili organ İl Genel Meclisi´dir. Bizde bu nedenle talebimizi yaptık.

Talebin red edilmesini öğrendikten sonra İl Başkanımızla konuyu görüştüm. MHP İl Geni Meclis Üyesi Sayın Uyanık´ın red vermesinin uygun olmadığını, İl Başkanımız Sayın Mehmet Karuk yarın için bu durumu tekrar değerlendireceğini ve önemli olduğunun kendisine aktarılmadığını, mutlaka ilgileneceğini belirtmiştir. Hassasiyeti için teşekkür ederim.

/resimler/2018-4/4/1433471874188.jpg

Bu tahsis gerçekleştiğinde, Yenipazar Belediyesi olarak oraya ciddi bir harcama yapacağız. Kendi çapımızda, bu tahsisi istemekteki tek amacımız çocukların güvenliği, konforu ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Başka bir niyetimiz yoktur, olamaz da.

İtiraf edeyim ki, talebimize MHP´li bir İl Genel Meclis Üyesinin red vermesi ağırıma gitmiştir. Bir o kadar da Yenipazar çocukları için yapılacak bir tesise Yenipazar İl Genel Meclis Üyesinin de red vermesi ağırımıza gitmiştir. Tahsise ilişkin karar takdiri İl Genel Meclisine aittir. Biz üzerimize düşeni yapmak istiyoruz sadece.?

Kaynak : Yarın Gazetesi



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ