BELEDİYEDEN AFET AÇIKLAMASI

BELEDİYEDEN AFET AÇIKLAMASI

9 Haziran Pazartesi günü Yenipazar`da yaşanan sel felaketinin ardından Belediye Başkanı İlhan Özden açıklama yayımladı.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden 9 Haziran Pazartesi günü yaşanan sel felaketinin özellikle Yeni Mahalle olmak üzere tüm mahallelerde olumsuzluklara neden olduğunu, belediye olarak her türlü çalışmaları yaptıklarını, ancak her şeye rağmen Yenipazar halkından özür dilediğini ifade etti.

Belediye Başkanı İlhan Özden’in açıklamaları:

" Meteorolojiden alınan veriler ve bu doğrultuda yurt genelinde yaşanabileceği bildirilen yağış ve taşkın riskleri doğrultusunda günler öncesinden teyakkuza geçerek imkanlar ölçüsünde  gerekli tedbirleri aldık.

Belediye olarak şiddetli yağışlar dolayısıyla vatandaşlarımız sıkıntı yaşamasın diye ilçedeki tüm mazgallarımızı ve yağmur suyu hatlarımızı düzenli olarak temizledik ve bakımdan geçirdik.

09/06/2014 tarihinde şiddetli bir şekilde bastıran ve aralıksız yaklaşık bir saat  süren şiddetli yağışlar dolayısıyla yağmur sularının ve derelerden taşan sel sularının  taşıdığı taş, toprak ve çeşitli atıkların mazgallarımızı tıkaması sonucu  su baskınları oluşmuş, yollarımızın, kaldırımlarımızın ve bir kısım yerlerde menfezlerin bozulmasına yol açmıştır.

Belediyemizle irtibata geçen vatandaşlarımızın bildirdiği her noktaya ve sıkıntı yaşanabilecek her yerde aralıksız çalışmalarımıza devam ettik.  

Ülkemizde birçok noktada sel ve taşkın alarmı verilmesine sebep olan yağışların ilçemizde hayatı olumsuz etkilememesi için tüm gücümüzle ne gerekirse yapmaya devam ediyoruz.  İşçilerimiz, iş makinelerimiz  ve  yürüttüğümüz çalışmalarımız ilçe merkezinde ve mahallelerimizde kesintisiz şekilde devam etmektedir.

Ancak  bizleri ve vatandaşımızı en çok sıkıntıya sokan  özellikle ilçemiz Yeni Mahalle başta olmak üzere  yağmur suyu giderlerine plansız ve gelişi güzel yapılan  üst yapı çalışmalarından dolayı  yağan yağmur sularının gitmemesidir. Buda yaptığımız çalışmaları boşa çıkartmaktadır.

İnşallah Allahın izni, Vatandaşlarımızın da  hoş görüsüyle  bu tür felaketleri en az hasarla atlatacağımıza eminim.  Elimizde olmayan imkanlardan ve aniden oluşan bu sel felaketinden dolayı bütün vatandaşlarımızdan özür diliyorum."

İlhan Özden

Yenipazar Belediye Başkanı



CENGİZ ÇALIŞKAN
11.06.2014 12:42:28
YENİPAZARA GECMİŞ OLSUN İNŞALLAH BİRDAHA BÖYLE AFETLER YAŞAMAYIZ

Bilecik

25.04.2024

  • İMSAK 04:26
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ