BİLECİK MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN´ÜN 23 NİSAN MESAJI

BİLECİK MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN´ÜN 23 NİSAN MESAJI

Yaşar Tüzün: "Egemenliğin tek kişide toplanmasına karşı mücadelemiz sürecektir" dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gazetemize de gönderilen mesajında Tüzün, "Egemenliğin tek kişide toplanmasına karşı mücadelemiz sürecektir" dediği açıklamasında şunları söyledi:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Kurtuluş Savaşı sırasında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet egemenliğinin ve ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama iradesinin sembolüdür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 97´inci yıldönümünü ne yazık ki, Meclis´in yetkilerinin kısıtlandığı, gücünün zayıflatıldığı bir dönemde kutluyoruz.

Cumhuriyeti kuran, Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, Cumhuriyet ve demokrasimize yönelik giderek artan tehditlere karşı mücadelemizi daha da artırarak sürdürmemiz gereken bir dönem yaşıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi´nin, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, Cumhuriyetin kurumlarına, onun laik, demokratik, sosyal hukuk devleti yapısına yönelik yönelik her türlü tehdide karşı mücadelesinin her ahval ve şartta süreceğinden kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.

97 yıl önce, egemenliği şahıslardan alıp millete veren Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, egemenliğin bir kişide toplanmasına karşı mücadele sürecektir.

23 Nisan´ın önemle vurgulanması gereken bir diğer özelliği de, bu büyük günün çocuklarımıza armağan edilerek bayram ilan edilmesidir.

Çocuklarımıza çağdaş medeniyet seviyesinin üstünde bir yaşam sürecek bağımsız, güçlü bir ülke bırakmak hepimizin temel görevidir.

Ne yazık ki çocuklarımızın dörtte biri yoksulluk içerisinde yaşıyor, çalışmak zorunda bırakılan çocuk sayısı giderek artıyor. Okula devam eden kız çocuklarımızın sayısı bilinçli olarak azaltılıyor. Yoksul aile çocukları, din ticareti yapan vakıfların yurtlarında tacize maruz bırakılıyor.

Çocuklarımızı korumak, eğitim olanaklarını geliştirmek, daha iyi iş ve yaşam olanakları sunmak, Büyük Atatürk´ün deyimiyle fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, çocuklarına daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalışan, yüreği adaletten, özgürlükten, eşitlikten yana atan herkese sevgilerimi sunuyor;

Meclisimizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyor;

Çocukların gerçekten bayram kutlayabileceği bir Türkiye´ye en kısa zamanda kavuşmamızı temenni ediyorum."



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ