BİLECİK´TE 2016 - 2017 AV DÖNEMİ BAŞLIYOR

BİLECİK´TE 2016 - 2017 AV DÖNEMİ BAŞLIYOR

Merkez Av Komisyonu´nun kararı uyarınca, 2016-2017 Av dönemi, tüm ülke genelinde 13 Ağustos Cumartesi günü başlıyor.

Merkez Av Komisyonu´nun kararı uyarınca, 2016-2017 Av dönemi, tüm ülke genelinde 13 Ağustos Cumartesi günü başlıyor.
 
Avcıların heyecanla beklediği tarih belli oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, detayları verdi. Güngör açıklamasında şunları belirtti: "Av Dönemi, Marmara bölgesi itibarı ile 13 Ağustos´ta memeli hayvanlardan yaban domuzu, kanatlı hayvanlardan Bıldırcın, Üveyik, Karga (Ala,Küçük,Ekin,Leş) türleri ve saksağan avı ile başlayacaktır.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden, yeni av sezonuyla ilgili yapılan açıklamada, Merkez Av Komisyonunun 17 Mayıs 2016´te toplandığı ve alınan kararların 26 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandığı hatırlatıldı.
 
Açıklamada, "2016-2017Av Dönemi´nde İlan edilmiş Devlet ve Genel Avlaklarında kotalar Bakanlığın belirleyeceği kurallar doğrultusunda, avlanma süreleri içerisinde her gün,bir günlük avlanma limitleri dahilinde?? Avlağında Avlanma İzin Belgesi? alınarak avlanılabilir. Devlet ve Genel Avlaklarında herhangi bir türe ait kota bitince o türün avlakta avlanılması yasaktır. İlan edilen Devlet ve Genel Avlaklarına ait kotalar Avlak Yönetim Bilgi Sisteminde (AVBİS-AVA) yer alacaktır.
 
Merkez Av Komisyonu kararına göre, avlanılmasına izin verilen hayvanlardan bazıları için avcı başına bir günlük avlanma limitleri; 
     
"Kuş türleri; bıldırcın: 10, üveyik: 8, karatavuk: 3, çulluk:5, sakarmeke: 4, tahtalı-sakarca kazı: 3´er, alakarga-suçulluğu (bekasin): 1, keklik 2, yeşilbaş, kirik (çamurcun), elmabaş patka, çıkrıkçın: toplamda 6 adet.
     
Memeliler için; yaban tavşanı: 1, adatavşanı, yaban domuzu: 2´şer, çakal: 1, tilki: 2 adet olarak belirlenmiştir.
     
Ülkemizin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinin en hassas ve ihtimam isteyen alanlarından biri ?Yaban Hayatı? dır. Yaban Hayatı kaynaklarımız ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik yalnızca ülkemiz için değil bütün dünya için bir ortak mirastır. Yaban Hayatının korunması geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu planlı faydalanılması ve bu kaynakların sürdürülebilir şekilde gelecek nesillere intikalinin sağlanması, Bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir. Yaban Hayatının korunmasında ve bu kaynakların gelecek nesillere aktarılmasında avcılarımıza da büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü, gerçek avcı avlanmanın bir hasat olduğuna, avcılığın sürdürülebilirliği için herşeyden önce avın varlığının sürdürülmesi gerektiğine ve bunun içinde kanunlara vicdana ve avcılık etiğine uygun davranılması gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korumasının yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak Yaban Hayatına, avına, avcı arkadaşlarına, tüm insanlara ve çevreye saygılı olan bir tabiat dostudur. Avcılarımızın bu doğrultuda hareket etmeleri temennisiyle 2016-2017 Av Döneminin hayırlara vesile olmasını dilerim."


Bilecik

16.04.2024

  • İMSAK 04:43
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 16:48
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:11

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ