BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN

BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN

Yenipazar Çöte Mahallesi Camisiz kaldı.

Duvarları çatlayıp çatısı sallanmaya başlayan eski Çöte Camisini, Yenipazar Belediyesi, olası bir tehlikeyi önlemek için acilen yıkmak zorunda kaldı. Camisiz kalan ve genelde yaşlı olan cami cemaati 2 kilometre uzaklıkta bulunan Merkez Camisi'ne ibadetlerini yerine getirmek için bu soğuk havalarda bile yollara düşüyorlar. 

Bu konuda kolları sıvayan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden gözetiminde acilen Çöte Mahallesi Camii Yaptırma, Yaşatma ve Hizmet Derneği ismiyle dernek kuruldu. Derneğin Başkanı ise Yenipazar Aşağı Mahalle Camisinin eski İmamı emeki Mehmet Ceylan seçildi.

Dernek Başkanı Mehmet Ceylan, bir an önce camiyi yaptırıp cemaate ibadeti ayağında yapabilmesi için kolları sıvadı. Ziraat Bankası (Bilecik) Yenipazar Şubesinde IBAN numarası TR43 0001 0014 3490 8193 9850 02 olan hesabı açtırıp, Valilik Makamından da cami yapımı için yardım toplama izni alındı. Para toplama yetkilileri olarak Mustafa Çelik, Yalçın Evran, Mehmet Ceylan ve Mehmet Kamacı görevlendirilip oluru alınmış oldu.


Dernek Başkanı Mehmet Ceylan, "Yeni yapacağımız camimizde bir tuğla da sizden olsun. Çöteli camii cemaatimizin bir an önce ibadethanelerine kavuşması için yardımlarınızı bekliyoruz. Cami yaptırmanın Allah katındaki değerini bilmeyen yoktur. İnsanlar yaptıklarıyla değerlendirileceğine göre, cami inşaatımıza yardımlarınızı yukarıda hesap numaraları yazılı banka hesap numarasına gönderebilirsiniz. Derneğe Cami için gönderilecek her dekont ve makbuzlar (İsmini vermek istemeyenlerin isimleri kapatılıp) Yenipazar'ın Sesi Gazetesinde yayımlanarak görüntülenecek, gelir ve gider hesaplarımız şeffaflıkla göz önünde bulundurulacaktır. Alnımızın akıyla Allah için bu ibadet yolunda yardımlarınızı bekliyoruz." dedi.

 

Editör: Ergün Özmen
WhatsApp ve Telegram Hattı: 0532 787 24 61
    

 



Bilecik

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:26

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ