BÖYLE KALABALIK GÖRÜLMEDİ

BÖYLE KALABALIK GÖRÜLMEDİ

Rıdvan Dan´ın cenaze namazına yüzlerce insan katıldı.

45 Yıldır vatan hasreti çekerken yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Cenaze namazı Yenipazar Hıdırellez hayırının yapıldığı 26.05.2017 Cuma günü cuma namazından sonra kılındı. Yüzlerce insanın katıldığı cenazeye cami bahçesi almadı cemaat yollara taştı. Ölümünden aylar önce görüştüğümüzde hastalıktan kurtulamayacağını biliyordu ve bana "Öldüğümde haberimi yaparken ´iyi adamdı´ dersin, benim bugüne kadar kimseye bir kötülüğüm olmadı" demişti.

İyi adamı 45 yıldır hasretini çektiği bu vatan toprağına, bir daha dönmemecesine, çoğu kimseye nasip olmayacak bir kalabalık insanla uğurlandı.

Başta eşi Fadime, çocukları Derya, Taner ve Volkan Dan´a başsağlığı dilerken, böylesine değerli bir insanın hakettiği cenaze törenini olduğuna inanıyoruz. Gerçekten İYİ BİLİRDİK!

22 Aralık 2016 Tarihinde gazetemizin köşesine "45 YILDIR DİNMEYEN HASRET" ismiyle yazdığım yazıyı bir kez daha paylaşmak istiyorum:

"45 Yıldır Almanya´da oturup Türkiye´yi yaşayan adam Rıdvan Dan, maalesef ülkesine doyamadan rahatsızlandı. Geçtiğimiz günlerde beni arayan Rıdvan Dan, kendisinin hastalandığını ve hastalığının da ilerlediğini söyledi. Dan: "Günü geldiğinde benim de son haberimi yaparken lütfen memletime doyamadığımı belirtir misin? Benim vücudum Almanya´da ama gönlüm Yenipazar´da yaşadı yıllarca. Beni orda tutan hiçbir neden olmamasına karşın 2 katlı ev yaptım. Kardeşim Selami´nin kullandığı demirci dükkanı mezberelik haline gelince Yenipazar´a Eskişehir tarafından giren ilk kişinin bu çöp yığınına dönmüş binayı görüp önyargı oluşabileceğini düşünerek, Yenipazar´a yakışacak içinde fırını olan dubleks bir işyerini yaptırdım. Yenipazar´dan 2 bayan girişimcinin burayı çalıştırdığını öğrenince çok sevindim. Haberimi yaparken hasretimi, Yenipazar´a olan tutkunluğumu yazmayı unutma. Benim bugüne kadar kimseye kötülüğüm olmadı; ´iyi adamdı´ diye yazarsın olur mu?" dedi..." (Devmını Okumak İçin Tıklayın)  

(Fotoğraflar için Yücel Kaya ve Halis Yıldız´a teşekkür ederiz)



Zeki GÜVEN
28.05.2017 15:18:10
Haberi yapan arkadaşın dediği gibi iyi adamdı. Bence Allah onun böyle uğurlanmasını istedi ve namazını Yenipazar hayırına denk getirdi.Yakınları için ne kadar teselli edici bir durum. Böyle uğurlanmayı kim istemez?

Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ