ÇALIŞKAN YUKARIBOĞAZ KÖYÜ`NDE MERA AÇILIŞI

ÇALIŞKAN YUKARIBOĞAZ KÖYÜ`NDE MERA AÇILIŞI

ÇALIŞKAN YUKARIBOĞAZ KÖYÜ`NDE MERA AÇILIŞI

Yukarıboğaz Köyü`nde törenle mera açılışı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde 240 köy arasından en temiz üçüncü köy seçilen Yenipazar`ın Yukarıboğaz Köyü`nde 2006 yılında başlanıp meraya dönüştürülen tarlanın başında mera açılışı için bir tören düzenlendi. Törene Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet ÖKSÜZ,   Tarım İl Müdürü Bilgin AYDIN, İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul ÜNSAL ve İlçe Tarım Müdürü Süleyman CANAN katıldı.

Sunuculuğunu Ziraat Mühendisi Aslı TOKYOL?un yaptığı törende, Bilecik Vali Yardımcısı  Mehmet ÖKSÜZ,  meraların hayvancılık yapan köyler için çok önemli olduğunu, Yukarıboğaz Köyü`nü bu konuda kutladıklarını belirtti.  İl Tarım Müdürü Bilgin AYDIN ise kısa birer konuşma yaparak: "Bilecik?te sadece Osmaneli ve Yukarıboğaz?da mera için girişimlerde bulunuldu. 2006 yılında başlanılan ve kovalık bir alanı mera çeviren Yukarıboğaz Köylülerini ve muhtarını yürekten kutlarım." dedi. Törende konuşmaların ardından Köy Muhtarı Üzeyir NALBANT tarafından Vali Yardımcısı Mehmet ÖKSÜZ`e ve Tarım İl Müdürü Bilgin AYDIN`a birer plaket verildi.

Törenden sonra Yukarıboğaz Köyü`nde yapılan Hıdırellez Şenliklerine katılan Vali Yardımcısı Mehmet ÖKSÜZ`e ve İl Tarım Müdürü Bilgin AYDIN`a,  şifalı etli bulgur pilavı ikram edildi.

Fotoğraflar: Fatih GÜVEN



Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ