ÇANAKKALE ZAFERİ 100 YAŞINDA

ÇANAKKALE ZAFERİ 100 YAŞINDA

Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Yenipazar`da da 18 Mart Çanakkale Zaferini kutladık.

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü... Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü olan 18 Mart'ta, bu yıl ilk kez Yenipazar`da 100'üncü yıla özel olabilecek bir etkinlik yapıldı. Çanakkale Savaşı`nda şehit olmuş Yenipazarlı şehitlerin adına kurulan şehitlik ziyaret edilip dualar okundu. 

18 Mart 2015 günü saat: 10.00`da Cumhuriyet Alanı`ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla tören başlamış oldu. Saygı duruşu ve Ulusal Marşın söylenmesinin ardından Yenipazar Şehitliği ziyaret edildi. 

 Şehitlikte okunan dualardan sonra Yenipazar Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda tören devam etti. Törene Yenipazar Kaymakamı Mehmet Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Üzeyir Cırrık, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, İl Genel Meclis Üyeleri Necati Keser ve Osman Varolu`nun yanı sıra daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından en iyi şiir okuyan öğrencilere ödülleri verildi. Oratoryo, slayt gösterisi, şiirler, öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve okul korosunun çalıp söylediği türkülerle sona erdi. 

Törendeki Fotoğraflara Bakmak İçin TIKLAYIN

Aşağıda izleyeceğiniz videoda Mehmet Akif Ersoy`un Çanakkale şiirini okuyan kız Çok eski yıllarda Yenipazar`ın ilk minibüsçülerinden Ankaralı Yunus`un torunu, Hamide`nin kızı Ümmühan Zeynep Bilgili`dir.  



Bilecik

24.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 06:04
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ