ÇANAKKALE GEÇİLEMEZ

ÇANAKKALE GEÇİLEMEZ

Çanakkale Zaferinin 104´üncü yıl dönümü Yenipazar´da da törenle kutlandıi

Tüm yurtta olduğu gibi Yenipazar´da da büyük Zafer´in 104´üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı.

/resimler/2019-3/23/1659210124454.jpg

Sunuculuğunu Faruk Ramazan Baltak´ın yaptığı törende, Atatürk Anıtına çelenkler konulmasıyla başlayan törende sunucu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´na daveti şöyle oldu: "Şimdi sizleri Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı´mızı okumaya davet ediyorum..." Atatürk Anıtına konulan çelenk töreninin ardından Şehitliğe geçildi.

Tören Şehitliğe kadar yürüyerek gidilip dualar okunmasının ardından, Halk Eğitim Merkezi Gösteri Salonunda devam etti. Törende Jandarma Astsubay Çavuş Veli Karaüzüm´ü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra sunucu: "Bugün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün ?Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!? dediği gündür." sözünü söyledikten sonra, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Hilal Darıcı ve Ayşenur Çetin, Çanakkale Şehitleri şiirini okudular. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin slayt gösterisinin ardından aynı okulun Türkçe Öğretmeni Fevzi Ünlü´nün hazırlamış olduğu oratoryo gösterisi izlendi. Törenin en ilginç etkinliği ise 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Birsen Eren´in öğrencileriyle hazırlamış olduğu işaret dili ile çanakkale türküsü dinletisi oldu. Birsen Eren´i yürekten kutluyoruz. 

Atatürk Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Merve Bal´ın hazırlamış olduğu koro gösterisini ve Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni Yeşim Tepebaş Avcı´nın hazırlamış olduğu tiyatro gösterisini izlendi. 

Akıl ve zeka oyunlarında Bilecik genelinde yapılan turnuvalarda, Pentago oyununda il birincisi olan Gülsema Nalbant´ın, Kulami oyununda il ikincisi olan Emirhan Ünsal´ın ve Mangala oyununda il ikincisi olan Merve Uysal´ın ödüllerini Yenipazar Kaymakamı Yavuz Kartal verdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere ödüllerini,

Resim yarışmasında birinci olan Hatice Uyar´a ödülünü Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Şiir yarışmasında birinci olan Eslem Güven´in ödülünü  Garnizon Komutanı Cumhuriyet Gürcan ve Kompozisyon yarışmasında birinci olan Sümeyye Nur Güven´e ödülünü İlçe Emniyet Amiri Kudret Er verdikten sonra tören sona erdi.

  

Her metre kareye 6 bin merminin düştüğü bu büyük savaşın en büyük kahramanı Mustafa Kemal`in yanısıra bir başka büyük kahraman da Koca Seyit`tir. İnternette dolaşırken okuduğum ve etkilendiğim bir yazıyı sizinle yeniden paylaşmak istedim. Linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

http://yenipazarinsesi.com/kose-yazilari/kocaseyit-38.html

/resimler/2019-3/22/2228581946862.jpg



Bilecik

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ