CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖNÜL KAYA, KADIN HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖNÜL KAYA, KADIN HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı Gönül Kaya, kadınlarımızın tüm dünya ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı verilişinin 84. yıldönümünü kutladı.

CHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı Gönül Kaya, kadınlarımızın tüm dünya ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı verilişinin 84. yıldönümünü bir mesaj yayımlayarak kutladı. Kaya mesajında: 

"T.B.M.Meclisi 84 yıl önce bugün, 5 Aralık 1934 günü, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyan yasayı onayladı. Ne mutlu biz kadınlara ki, Dinimiz İslamiyette kadını ikinci sınıf birey olarak değil, toplumun eşit bireyi olarak kabul eder. Hatta kadının analık özelliği nedeniyle kadına öncelik tanır.

Yenipazarın tüm kadınlara sesleniyorum. Ben, sizlere duyduğum güvenle Yenipazar´da sizlerin sesi olmak istiyorum. Bu amaçla, Belediye Başkanlığı´na adayım.

Ben tek başıma sadece Gönül Kaya´yım. Hangi siyasi görüşte olursak olalım,  desteğinizle kadınların neler başarabileceğini birlikte kanıtlarız.
Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren yasayı onaylayanları Yenipazarlı kadınlar adına saygı ve şükranla anıyorum. Bu vesileyle tüm kadınlara selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Gönül Kaya
CHP yenipazar belediye Başkan Adayı"

 



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ