CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖNÜL KAYA´DAN UMUT DOLU PROJELER

CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖNÜL KAYA´DAN UMUT DOLU PROJELER

CHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı Gönül Kaya´dan kadınları mutlu edecek müjdeli haberler var.

CHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı Gönül Kaya´dan kadınları mutlu edecek müjdeli haberler var. Çok uzun yıllar İtalya´da yaşayan Gönül Kaya, İtalya´daki bir belediye ile kardeş belediye olup, Yenipazarlı kadınları İtalya´ya gezmeye götüreceğinin alt yapısını hazırlamaya başladığını belirtti. Bu konuda son aşamaya gelindiğinde gazetemiz aracılığı ile müjdeyi halkımızla paylaşacağını söyledi. CHP Yenipazar Belediye Başkan Adayı Gönül Başaran, başkanlığı kazanması halinde yapmak istedikleri hizmetleri şöyle sıraladı:

"Öncelikle belirtmek istediğim konu, belediye başkanlığına adaylığımı koyma kararında en büyük etken kadınlarımızın verdiği destek olmuştur.  Tabii ki belediyemize bir kadının elinin değmesi de var.

- Belediyemizde görev yapan Belediye emekçi kardeşlerim rahat olsunlar. Genel Başkanımızın talimatı gereği, hiçbir çalışanın işine son verilmeyecektir. Ayrıca 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Belediyemizde asgari ücret net 2200 lira olacak ve 3 aylık ücret farkı nisan ayında ödenecektir.

- Hakkımızla yaptığımız görüşmelerde, özellikle de bayanlarımız iş istemektedirler.  Bu istemleri de bizim istihdam alanları  yaratmamızı zorunlu hale getirmektedir. 

      A) Açacağımız mantar  ve alabalık üretme çiftliklerinde bayanlarımız yarım gün (part ? time) çalışacaklar ve ailelerine 1100 lira katkı sağlayacaklardır. Kalan zamanlarında hem çocuklarına bakacak,  hem ev işlerini yapabileceklerdir.  Bu projemiz bayanlardan büyük destek almıştır.

     B)  Yerel ürünleri değerlendirme: 

         Bu konuda iki çalışma yapacağız; 

-          Birincisi ürünlerimizi CHP´li Belediyelerin standlarında satışını sunacağız. (Bu konuda çeşitli belediye başkanlarımızla görüşülmüş ve destekleri sağlanmıştır.)

-          İkincisi ise ilçemizde yerel ürünlerin satışını yapacağız. Halkımız ürününü belediyemize verecek,  belediye çalışanlarımız satışın yapacaklardır.  İşletme yerimiz hazırdır. Özellikle de Yenipazar´ımızın dışında ikamet eden halkımız ile ilçemize çeşitli nedenlerle gelen vatandaşlarımızın büyük rağbet göstereceğini düşünüyorum.

-  Eğitim: Geleceğimizi yaratacak gençlerimizin eğitimine çok önem veriyorum. Bugün iyi bir iş bulmak veya bir işletmeye çalıştırmak için en az bir yabancı dile hatta iki yabancı dile gereksinim var ve çok iyi bilgisayar bilmek gerekiyor.  İlçemizde eğitim gören çocuklarımıza bu iki konuda kurslar açacağız. Tabii ki bunu İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle koordineli yapacağız.

           Ayrıca en büyük idealim, Yenipazar dışında öğrenim gören çocuklarımıza burs vermek? Buna    hemen başlayacağız. Doğal olarak öncelikle kız öğrencilerimizden başlayacağız ve bu tüm öğrencilerimize yayılacak

-  Bu konuda bizler de elimizi taşın altına koyacağız; halkımızdan, iş adamlarımızdan, çevremizden destek talebimiz var. Çok umutluyum ki yaptığımız görüşmelerde pek çok iş adamı ve halkımız memnuniyetle katılacaklarını ifade etmişlerdir. Bu konuda başta Milletvekilimiz Yaşar Tüzün, İl Başkanımız Metin Yaşar´ın da destek vereceklerinden hiçbir şüphem yoktur.

- Bir büyük idealim daha var: İtalya´da dini bayramlardan bir gün önce tüm çocuklar bulundukları yerde ki kiliseye giderler, rahip onlara hem sevgi dolu sözler söyler hem de her birine küçük hediyeler verir. Biz bunu İlçe Müftülüğümüzle birlikte neden yapmayalım? Ramazan ve Kurban bayramlarında tüm çocuklarımızı mutlu etmek, sevindirmek en büyük dileğimdir.  Bu beni aynı zamanda çok mutlu edecektir.

- Son olarak da içme suyu problemimiz var. İlçemizde yöneticilik yapan herkese görev düşmektedir. Bu bizim halkımıza bir borcumuz, aynı zamanda torunlarımıza karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.  Su deposuna mutlaka arıtma sistemi kuracağız. Bunun çalışmasına 1 Nisan´da başlayacağız ve en kısa sürede sonuca ulaşacağız."

Editör: Ergün Özmen

WhatsApp Hattı: 0532 787 24 61

 



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ