ÇİFTÇİLERİMİZE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ÇİFTÇİLERİMİZE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Yenipazar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bursa TARSİM Bölge Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

25.01.2017 tarihinde Yenipazar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bursa TARSİM Bölge Müdürlüğü´nün Yenipazar Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yaptığı toplantıya; İlçe Kaymakamı Hamza TÜRKMEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yrd. Mustafa ELİTAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli ve çiftçilerimiz katıldı.
 
/resimler/2017-1/26/1845525190459.jpg
 
Bursa TARSİM Bölge Müdür Yrd. Oktay ÇAKIROĞLU yaptığı konuşmada; Yörede yaşanan doğal felaketler sonucunda TARSİM´ in öneminin her geçen gün arttığını ve yöredeki sigortalı çiftçi sayısının artması gerektiğini vurguladı. TARSİM´ in tarımsal üretimde risklere karşı, üreticinin yanında olduğunun altının çizildiği toplantıda genişleyen tarım sigortaları paketleri hakkında da sunum yapıldı.
 
/resimler/2017-1/26/1846234878536.jpg
 
Ziraat Mühendisi Abdulmuttalip KARADENİZ´ de tarım arazilerinin toplulaştırması hakkında bilgi verdi. KARADENİZ yaptığı konuşmada; Tarım arazilerinin genişletilmesi, düzenlenmesi ve çiftçiye yansıyacak maliyetlerin minimize edilebilmesi için, tarım arazilerinin toplulaştırılmasının gerekli olduğunu ve bu konuda alt yapı çalışmalarının başladığını ifade etti. Devamında ülkemizin değişik bölgelerinde yapılan toplulaştırma çalışmalarından örnekler veren KARADENİZ, toplulaştırmanın önemi, ilçemizdeki tarımsal üretime sağlayacağı katkı ve projenin yapım aşamaları hakkında bilgilendirme yaptı.
 
Toplantı soru ve cevapların ardından sona erdi.


EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ