ÇIRAKTAN USTAYA SAYGI

ÇIRAKTAN USTAYA SAYGI

Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar Kurucu Belediye Başkanı İbrahim Değirmenci`nin oğlu Fatih Değirmenci`nin vefatından dolayı ilçede yapılacak konseri iptal ettiklerini söyledi.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Yenipazar`da 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen panayırın ardından Bilecik Sakarya Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Özden Yenipazar panayırının tarihçesinden de bahsederek: “Hatırladığım kadarıyla tarihi 1940` lara dayanan, her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültür ve ticaret panayırı, dışarıdan gelen esnafların, halkın, bir arada dostça, kardeşçe kaynaştığı, birleştiği, buluştuğu bir gelenek. Bizde bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Özden panayırın her yıl coşkulu bir ortamda geçtiğini fakat bu sene Yenipazar Kurucu Belediye Başkanı İbrahim Değirmenci`nin oğlu Fatih Değirmenci`nin vefatından dolayı buruk geçtiğini ifade ederek; "Bu sene panayıra gelen esnaf sayısında gözle görülür şekilde artış yaşandı. Panayıra gezmeye gelen ziyaretçiler alışveriş yapmanın keyfini yaşadılar. Fakat değerli abimiz İbrahim Değirmenci`nin oğlu Fatih Değirmenci`nin vefatından dolayı bu sene panayırımız geçen yıllara bakarak buruk geçti." dedi.

Panayırda süpriz eğlencelerin olabileceğinin sözünü verdiğini fakat bu eğlenceleri Yenipazar Eski Belediye Başkanı İbrahim Değirmenci`nin oğlu Fatih Değirmenci`nin vefatından dolayı gerçekleştirmediklerini ifade eden Özden; Sevgili abimiz İbrahim Değirmenci`nin oğlu Fatih Değirmenci`yi geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında kaybetmiştik. Bu kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü hala içimizde. Biz bu eğlence kararını çok önceden almıştık. Fakat bu türde bir olay meydana gelince ilçemizdeki karar mercileri ile oturduk, konuştuk. Genç kardeşimizin vefatının ardından eğlence yapmayı doğru bulmadık. Bu yüzden 28 Ağustos`ta yapılacak konseri de iptal ettik. Vatandaşlarımız da bu konuda anlayışlı oldu."dedi.

Kaynak : Sakarya Gazetesi



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ