ÇOCUKLUK ARKADAŞLARI İFTARDA BULUŞTU

ÇOCUKLUK ARKADAŞLARI İFTARDA BULUŞTU

Yusuf - Nilüfer Aydın çiftinin yaşlı kadınlara vermiş olduğu iftar yemeği 24 Temmuz Çarşamba günü Zaman Gazetesi`nde birinci sayfa haber olarak verildi. Fotoğraflarını usta fotoğrafçımız Ali Ünal çekerken, haberi Zaman Gazetesi`nden Erhan Güven kaleme aldı.

Bugün gazetede yayımlanan Yusuf - Nilüfer Aydın çiftinin örnek davranışının haberini sizin için paylaşıyoruz :

Kış aylarını İstanbul Pendik`te, yazları Bilecik`in Yenipazar ilçesinde geçiren Yusuf Aydın, eşi Nilüfer Aydın`ın tavsiyesi üzerine eşini kaybeden ilçenin yaşlı kadınlarını iftara davet etti.

Ardından 12 yaşlı kadını arabasıyla tek tek alarak evine getirdi. Küçük bir ilçede yaşamalarına rağmen sağlık sorunları yüzünden uzun yıllar birbirlerini göremeyen teyzeler, eski günleri gözyaşlarıyla yâd etti.

Ramazan ayında iftar vermek, birlik ve beraberliği pekiştiren en güzel geleneklerden birisi. Kimi zaman geniş bir aileyi, kimi zaman hac arkadaşlarını kimi zaman da iş arkadaşlarını buluşturan iftar sofraları, bu kez yaşları 80`e ulaşan çocukluk arkadaşlarını bir araya getirdi. Yaşlı oldukları için evlerinden çıkamayan 12 arkadaş, Yusuf-Nilüfer Aydın çiftinin Ramazan davetinde bir araya geldi. Kış aylarını İstanbul Pendik`te, yazları Bilecik`in Yenipazar ilçesinde geçiren Yusuf Aydın, eşi Nilüfer Aydın`ın tavsiyesi üzerine eşini kaybeden ilçenin yaşlı kadınlarını iftara davet etti. En küçüğü 70 yaşında olan 12 yaşlı kadını Yusuf Aydın, evlerinden tek tek arabasıyla alıp iftara getirmiş. Bu servis hizmetinden de oldukça memnun kalan teyzeler, küçük bir ilçede yaşamalarına rağmen sağlık sorunları yüzünden uzun yıllardır birbirlerini görememiş. İftar öncesi hasret gideren yaşlı teyzeler, birlikte geçirdikleri eski günleri gözyaşlarıyla yâd etti. Yusuf-Nilüfer Aydın çifti, bu iftarı yaşlıların birbirleriyle görüşebilmeleri için verdiklerini ifade ediyor. Ev sahibi Yusuf Aydın, “Açıkçası tek maksadımız oruç değildi. Zaten çoğu hastalıkları sebebiyle oruç da tutamıyor bu teyzelerin. Hepsini tanırım, bizim ilçenin insanları. Gençliklerinde yakın arkadaşlarmış. Ama epeydir görüşmüyorlar. Hatta bazıları evlerinden bile çıkamıyor. En genci 70 yaşını aşmış. Çoğu 80 yaşından fazla. Davetimize ve onları bir araya getirmemize çok sevindiler. Yaşlılar tek tek aramızdan ayrılıyor. Belki de gelecek yıl içlerinden bazıları aramızda olamayacak. Onları buluşturmak, eşime ve bana da büyük mutluluk verdi.” şeklinde konuşuyor.

Haberi Zaman Gazetesi web sitesinde okumak için TIKLAYIN

Haber için Erhan Güven`e, fotoğraflar için Ali Ünal`a teşekkür ederiz.



Bilecik

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ