CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı :

Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri Yenipazar`da düzenlenecek olan bir dizi programla kutlanacak. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı şöyle:

11.10.2012 Perşembe Günü saat 10:00` da Kaymakam Ali TÜRK başkanlığında Garnizon Komutanı Kasım SEVİNÇ, Belediye Başkanı Cengiz ARIKAN , İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin BİLİCİ, İlçe Emniyet Amiri V. Kemal KARAKUŞ , Sağlık Grup Başkanı Dr. Recep Kamil Aydın`ın iştiraki ile kutlama komitesi toplandı ve toplantıda aşağıdaki kararlar alındı.

1. 29 Ekim 2012 Pazartesi günü Cumhuriyet`in 89. Yıl dönümüdür.

2. Cumhuriyet Bayramı 28 Ekim Pazar Günü Saat 13.00`da başlayıp, 29 Ekim Pazartesi akşamı sona erecektir.

3. Cumhuriyetin 89. Yılı kutlama törenleri aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecektir.

4. Tüm Daire Amirleri Törene Katılacaktır.

 TÖRENE AİT HAZIRLIKLAR

1. 28 Ekim 2012 Pazar gününden itibaren bütün resmi daireler, okullar, işyerleri ve konutlar bayraklarla donatılacaktır.

2. Cumhuriyet meydanı Belediye Başkanlığınca, bayraklar Atatürk portresi ve pankartlarla süslenecektir.

 ÇELENK SUNMA TÖRENİ

1. Çelenkler 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 12:45`de Hükümet Konağı önünde hazır bulundurulacak. Saat 13:00 de Protokol sırasına göre konulacaktır.

2. Bir dakikalık saygı duruşu müteakip tören komutanının yönetiminde halkın katılımıyla İstiklal Marşımız söylenecektir.

3. 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13:00 da yapılacak çelenk sunma törenine idareci, öğretmenler ve bir grup öğrenci bayrak ve flama ile katılacaktır.

4. Çelenkler Atatürk Anıtı`na Yenipazar Çok Programlı Lise Rehber Öğretmeni Harun DEMİRKAYA`nın yapacağı çağrı ile yönetmelikte belirtilen sıra ve düzene göre konulacaktır.

TEBRİKLERİ KABUL TÖRENİ

28 Ekim Pazar günü Çelenk Koyma Töreninden sonra Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul töreni yapılacaktır

 KUTLAMA TÖRENİ

1. 29 Ekim 2012 pazartesi günü Cumhuriyet Bayramı törenleri 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda yapılacaktır. 2. Bayram kutlama törenine katılacak okullar ile davetliler ve halkımız Saat 10:00 da tören alanındaki yerlerini alacaklar. 3. Saat 10.15` de ilçemiz Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacaklardır. 4. Tören komutanı Erhan Yıldıran`ın komutuyla Saygı Duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız söylenecektir. 5. İlçemiz Kaymakamı Ali TÜRK  günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapacaktır. 6. Öğrenciler tarafından bayramla ilgili şiirler okunacaktır.(Her iki okuldan 1`er şiir, Liseden 1 şiir) 7. Atatürk Ortaokulu Folklor Gösterisi sunacaklardır.  



EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ