DAĞDA MAHSUR KALAN BEKÇİYİ AFAD KURTARDI

DAĞDA MAHSUR KALAN BEKÇİYİ AFAD KURTARDI

Satılmış Karaçelebi dağ başında kardan mahsur kalınca 112`yi aradı.

Bir mermer ocağında bekçilik yapan Satılmış Karaçelebi yoğun karyağışı ve elektriklerin kesilmiş olması nedeniyle dağda mahsur kalınca 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. 112 de Bilecik AFAD`ı arayarak olayı bildirdi. Açılımı Afed ve Acil Durum Yönetimi olan AFAD, ihbarı alır almaz harekete geçip Belediye Başkanı İlhan Özden`den mağduru kurtarabilmek için araç yardımı istedi. Belediye araç parkında yaklaşık 10 kilometre yolu açabilecek araç bulunmadığından, Başkan Özden, Kuşça ile Akköy arasında bulunan mermer ocağında kedisiyle birlikte karanlıkta aç ve soğukta mahsur kalan Satılmlş Karaçelebi`yi kurtarabilmek için olay yerine yakın bir başka mermer ocağından, şirket yetkilisi Murat Yaman`dan paletli kepçe istedi.

AFAD Başkanı Hayri Demirel`in bizzat katıldığı operasyonla saatler sonra kedisiyle birlikte kurtarılan Satılmış Karaçelebi, Facebook`taki sayfasından şöyle bir açıklama yayımladı: 

`` mutlu akşamlar canlar. üç günlük bir dağbaşı mağduriyetinden sonra AFAD VE belebiye başkanımız sayın ilhan özden beyin yoğun gayretiyle kurtarıldık. salı günden bu tarafa maalesef yenipazar eskişehir yolu kapalı. hani derler ya nerde bu devlet. biz hiç öğle düşünemedik. birbir iki ekiplerine sonsuz teşekkür ederiz. bize bir metre karın alttında yettişttiler.`` derken, kurtarılmayı bekleyen 2-3 ocakta daha mahsur kalanların olduğunu iddia etti. 

 

 

 

  



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ