DÜNÜMÜZ SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

 DÜNÜMÜZ  SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

"DÜNÜMÜZ" SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Yenipazar Çok Programlı Lisesi`nde "dün" yeniden yaşatıldı.

Yenipazar Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni Filiz ACAR`ın öncülüğünde düzenlenen "Dünümüz" isimli okul müzesi  büyük ilgi gördü. Açılışını Yenipazar Kaymakamı Ali TÜRK`ün yaptığı ve Garnizon Komutanı Recep TÜRKOĞLU, Belediye Başkan Vekili Yücel KAYA, Emniyet Amir V. Kemal KARAKUŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin BİLİCİ ve çok sayıda davetlinin gezdiği müzede tarih yeniden yaşandı.

Kendi özel araçlarıyla köy köy dolaşıp sergi için düvenden gaz lambasına, sabandan heybeye kadar bir sürü malzeme toplayan Tarih  Öğretmeni Filiz ACAR, gördüğü ilgi karşısında memnun kaldı. Geçmişten günümüze bir köprü kurmak istediğini belirten ACAR, "Genç nesile dünümüzü tanıtmak ve bu günlere nasıl geldiğimizi göstermek için bu okul müzesini oluşturduk." dedi.

Sergide antika radyolardan tutun, eski berber takımlarına kadar herşeyi görmek mümkün oldu.

Müzede deniz canlılarının da fosilleri sergilendi. İlginç olan ise bu fosillerin Selim - Katran Köyü civarında ortaya çıkmasıdır. Bu da demek oluyor ki  istiridyenin tuzlu sular dışında yaşamadığı bilindiğinden, Yenipazar, çok eskiden denizle kaplı bir yer olup deniz canlılarının yaşadığının kanıtıdır.

Müzede sergilenen en ilginç olan şey iset 19`uncu yüzyıldan kalma, Aşağıboğazlı Terzi`lerin büyük dedesi Hafız Ali`nin Göynük`te medresede okurken Arpaça yazdığı not defterinin hala günümüze kadar sağlam gelmesidir. Şu an Yenipazar`da yaşayan (Hafız) Hüseyin TERZİ, Emekli Öğretmen Ali TERZİ ve Fikri TERZİ`nin dedeleri olan Hafiz Ali`nin el yazısının çok güzel olması dikkati çekti.

Orta yaşın üzerindeki her insanın bir zamanlar kullandığı gereçleri görüp anılarını tazelettiği için başta bu müze için yoğun emek harcayan Tarih Öğretmeni Filiz ACAR`a,  Çok Programlı Lisesi`nin Müdürü Abdurrahman AKBAŞ`a ve müzenin oluşumunda sergiledikleri ürünleri velilerinden temin ettikleri için Genel Lise 11/A öğrencilerine sonsuz teşekkür ederiz.

Müze açılışıyla ilgili diğer fotoğraflara bakmak için TIKLAYIN



Bilecik

06.05.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:39

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ