Tarih: 23.02.2014 08:50

EMNİYET KEMERİ HAYATINI KURTARDI

Facebook Twitter Linked-in

Gazetemiz editörü Ergün Özmen, Tekeciler yol ayrımında yaptığı kazada emniyet kemeri sayesinde hayatı kurtuldu. Ergün Özmen yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gölpazarı`ndan akşam 19`a doğru Yenipazar`a gelmek üzere yola çıktım. Kapkaranlık otogarın yanından geçerken `Yenipazar otobüsünü kaçırmış bir yolcu bari denk gelse de götürüversem` diye düşünerek geçtim. Kimse denk gelmedi. Gökçeler`e geldiğimde yol kenarında bekleyen birisi elini kaldırdı. Gölpazarı`nda denk gelmeyen yolcu burda çıktı diyerek durdum. Tekeciler`den bir köylü elinde çantasıyla bindi yanıma. Karacalar`ın oralarda kiraz buduyormuş yevmiye ile. `Yenipazar`a gelince benim de elmayı budayıver, elinin emeğini veririm` deyince, `ayıp ettin sen bize iyilik yapıyorsun, bir de para mi alacağız? Cuma günü Yenipazar`a geliyorum o gün hallederiz` dedi.

"Tekeciler yol ayrımına gelince "yaptığımız hayır ürküttüğümüz kurbağaya değsin" diye düşünüp adamı köyüne kadar indiriverdim. Dönüşte yorgunluktan mıdır, dikkatsizlikten midir nedir daldırmışım; tali yoldan ana yola geldiğimin farkına bile varmadım. Birden yolun bittiğini aracımın derin şarampoldeki yara vurunca anladım. İyi ki emniyet kemerimi Gölpazarı`nda hareket ederken takmışım; yoksa camdan tarlaya fırlamam işten bile değildi.

"Ben Yenipazar`ın akşam otobüsü gitmiş olabileceğini düşünerek yolcuyu aldım ama meğer Karahasanlarlı Murat, ben Gökçeler`deyken Çengeller`den dolandığı için görmemişim. Kaza yerinde 4`lüleri yakık vaziyette telefonla haber verdiğim Yahya AYDIN Usta`yı beklerken otobüs durdu ve içinden Yenipazar`da görev yapan Kadir Polis ve şoför Murat indi. Benim ve aracımın durumunu kontrol ettiler. `Bişey yok bu araç burdan kendisi çıkar` dediler ve otomobili kaza yerinden çıkardım. Yahya Usta yanında Turhan Güven ile birlikte geldiğinde yapacak fazla bişey kalmamıştı. Tekere değen tamponun davlumbazını çıkardılar ve Yenipazar`a gelebildim. Yardım sever bu candan insanlara yürekten teşekkür ederim.  

"Emniyet kemerinin bir kez daha hayat kurtardığını yaşayarak öğrendim; aynı zamanda bilmediğin yolda daha dikkatli araç kullanmak gerektiğini de... Emniyet kemerini polis için değil kendi can güvenliğimiz için takmamız gerektiğini kanıtladım kendime." dedi.

Editörümüz Ergün Özmen`in emniyet kemerinin mutlaka takılması konusunda yaşadığı dersin herkese de ders olmasını dileriz. Geçmiş olsun dileklerimizle. 

Not: Sanırım yolcu ile ilgili espri olsun diye söylediğim cümle haddini aştı. Farklı yorumlanacağını bilseydim yazmazdım. Yanlış anlaşıldım. Tüm Tekecilerli dostlarımdan özür diliyorum.

Yolcuyu alma olayını ayrıntılı yazma nedenim ise, yine yanlış anlaşılmasın diyedir. Ben her hafta bu yoldan gidip geliyorum ve yolcu otobüslerinin geçtiği saatlerde asla yolda bekleyen insanları almıyorum; otobüsçülerin ekmeğine engel olmamak için. Eğer yolcu otobüsünün Çengellerde olduğunu bilseydim yine almazdım. Adam otobüsü kaçırmış olabileceği düşüncesiyle el kaldırınca almak zorunda kaldım. Yani bu kadar ayrıntıya girmemin nedeni yaptığım iyilikle övünmek değil, otobüsçüler yanlış anlamasınlar diyeydi. Bunun dışında hiç bir amacım yoktu. Yeniden haberi okuyup da rahatsızlık verdiğim Tekecilerliler`den özür diliyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —