ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI GÖLPAZARLI FATİH DÖNMEZ OLDU

ENERJİ ve TABİİ KAYNAKLAR BAKANI GÖLPAZARLI FATİH DÖNMEZ OLDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nda Müsteşar olarak görev yapan Gölpazarlı Fatih Dönmez, çalıştığı kuruma Bakan olarak getirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nda Müsteşar olarak görev yapan Gölpazarlı Fatih Dönmez, çalıştığı kuruma Bakan olarak getirildi. İlk kez Gölpazar´ndan Bakan çıkması, ilçede sevinç ve heyecan yarattı. Gölpazarı´na doğal gaz gelmesini sağlayan Fatih Dönmez, Yenipazar Nüfus Müdürlüğü´nde uzun süre görev yapan Bilal Enez´in de yakın akrabası oluyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik´te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul´da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ´ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı. İş hayatı boyunca enerji ve Telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ´ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği´nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Dönmez, aynı zamanda TESAB yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

4 Ocak 2008´de EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK´nın üyesi olduğu ERRA´da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi. ERRA´nın strateji raporunun hazırlanmasına öncülük ederek, arz güvenliği komitelerinde görev aldı.

Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB´ye uyumu gibi konularında çalışmalar yürüttü.

24.12.2015 tarihinden bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmaktayken kurumuna Bakan olan Fatih Dönmez, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 Baba ocağına düşen sevinç ve heyecanın görüntüleri  bilecikolay.com´dan alınmıştır.