GEL, BU YAZ, KUR`AN`I GÖNLÜNE YAZ

GEL, BU YAZ, KUR`AN`I GÖNLÜNE YAZ

GEL, BU YAZ, KUR`AN`I GÖNLÜNE YAZ

kurankurs "Gel, bu yaz, Kur`an ı gönlüne yaz" parolasıyla yaz Kur`an kursları açılacağı bildirildi.

Bilecik İl Müftülüğü tarafından "Gel, bu yaz, Kur`an-ı gönlüne yaz" parolasıyla yaz Kur`an kursları açılacağı bildirildi. Müftülükten yapılan açıklamada, okulların tatil olmasıyla birlikte merkez ve köylerde cami ve Kur`an kurslarında çocuklara yönelik "Gel, bu yaz, Kur`an-ı gönlüne yaz" parolasıyla 24 Haziran`dan itibaren yaz Kur`an kursları açılacağı belirtilerek, kurslarda çocukların ihtiyaç duydukları bilgileri öğrenmelerinin yanında sevgi, saygı, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma, hayat boyu iyi ve topluma faydalı birer birey olmanın gereklerini kazanacakları kaydedildi.

Kur`an kurslarının dini bilgiler hakkında doğru bilgi elde etmeleri için önemli bir fırsat olacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Onların kendileriyle ve toplumla barışık iyi birer insan olarak yetişmeleri için atılan çok önemli bir adımdır. Bu kurslar, yavrularımızın kimliklerinin inşası, özgüvenlerinin yüksek olması, gençlik çağlarında yanlış telkinlerden korunmaları ve manevi anlamda beslenmeleri açısından son derece mühimdir. Çocuklarımızı Kur`an-ı Kerimle buluşturmak, hem görevimiz hem de evlatlarımıza bırakacağımız en güzel mirastır. Yavrularımızı cami ile buluşturalım. Bırakın camilerde koşsunlar, yaramazlık yapsınlar, gürültü çıkarsınlar. Bundan mutluluk duyalım. Onları hoş görelim, zihin ve gönül dünyalarında güzel hatıralar bırakalım. Tıpkı efendimiz gibi onlarla birlikte namaz kılalım, saf tutalım, kendilerine her zaman sevgi dolu bir kalple bakalım. Özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu kurslarda başarılı olmaları ve gereken verimin alınması açısından velilerimizin onları takip etmek suretiyle, bu konuda özveri ve gereken hassasiyeti göstermelerini beklediğimizi de önemle belirtmek istiyoruz. Unutulmamalıdır ki, kendine, topluma ve nihayet bütün insanlığa faydalı bir nesil yetiştirmek hususunda hepimizin hem dini, hem milli ve hem de insani bir görev olarak sorumlulukları vardır."



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ