GURURLANDIK...

GURURLANDIK...

GURURLANDIK...

Genç Aşçılar yarışmasında Cengiz Arıkan`ın oğlu Rahmi Anıl birinci oldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 24. Uluslararası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali`nde düzenlenen Genç Aşçılar yarışmasının birincisi Yıldız Aşçılar projesinden Rahmi Anıl Arıkan oldu.

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerinin mesleki becerilerinin geliştirilmesi için Akademi İnoksan, Bursa İpek Lions Kulubü ve Bursa Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Yıldız Aşçılar eğitim projesi 12 öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Pişirme teknikleri, menü planlaması, dünya mutfakları, hijyen ve sanitasyon konuları ve en önemlisi de kültürel mirasımız olan Türk mutfağının uygulamalı eğitimlerinin verildiği projede öğrenciler, mutfak sektöründeki gelişmeleri takip ediyor, pratiklerini arttırmak için çeşitli aktivitelere katılıyor. Son olarak 24. düzenlenen Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali`ne katılan Yıldız Aşçılar`dan Rahmi Anıl Arıkan, Genç Aşçılar kategorisinde birinci oldu. Arıkan, böyle güzel bir organizasyonda birincilik elde ettiği için çok mutlu olduğunu söylerken, ?¢?Ǩ?ìAkademi İnoksan`da devam eden uygulamalı eğitimler bana çok şey kazandırdı amacım yurt dışına da giderek mesleğimde büyük başarılara imza atmak?¢?Ǩ¬ù dedi.

Yıldız Aşçılar projesinin eğitmenlerinden İnoksan Danışman ve Eğitmen Aşçısı Rıfat Sınmaz: "Aşçıların buluşma mekanı olan Mengen`de Yıldız Aşçılarımızın da olmasını istedik, öğrencilerimizle festivale katılmaktaki amacımız sektörü yakından tanımalarını sağlamak ve onları meslekte büyük başarılara imza atmış şeflerle buluşturmak" dedi. Sınmaz, birincilik elde eden Arıkan`a meslek hayatında başarılar diledi.

Biz de gazete olarak Anıl kardeşimizi kutlar, başarılarının sürekliliğini dileriz.

Haber: Ali GÜVEN



Bilecik

29.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ