İL GENEL MECLİSİ DENETLEME KOMİSYONU DENETİMDE

İL GENEL MECLİSİ DENETLEME KOMİSYONU DENETİMDE

İL GENEL MECLİSİ DENETLEME KOMİSYONU DENETİMDE

Bilecik İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu Yenipazar`a denetime geldi.

Bilecik İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu, Komisyon Başkanı Söğüt İl Genel Meclis Üyesi Ertuğrul TORUN Başkanlığında, Bozüyük İl Genel Meclis Üyesi Erol DUGAN, Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul ÜNSAL, Söğüt İl Genel Meclis Üyesi İbrahim GÖGERCİN, Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Hikmet TURAN ile birlikte 23.02.2012 tarihinde Yenipazar Kaymakamı Ali TÜRK`ü makamında ziyaret ederek, Yenipazar İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Özel İdaresi`nin bir önceki yıla ait hesap iş ve işlemleri ile gelir ve giderlerine ilişkin belge, dosya ve ihalelerin kontorllarini yaptılar.

 hakkında Birlik

Kontrollar esnasında Köyleri Hizmet Götürme Birliği`nin ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü`nün 2011 yılı faaliyetleri Saymanı İlhan ÖZDEN  tarafından slayt eşliğinde denetleme komisyonuna brifing verildi.

Komisyon Başkanı ve Söğüt İl Genel Meclis Üyesi Ertuğrul TORUN, gazetemize  yaptığı açıklamada: "İl Özel İdaresi Kanunu`nun 17. maddesi gereğince her yıl 5 kişiden oluşturulan Denetleme Komisyonumuz, şubat ayı sonuna kadar bütün ilçelerimizdeki denetimleri bitirecektir. Bu rutin bir görev olup, oluşturulan komisyon tarafından icra edilmektedir. Bugün de Yenipazar İlçemizin Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Özel İdaresi denetimlerini gerçekleştirmek için geldik. Yaptığımız denetim ve kontrollerde, özellikle muhasebe yönünden faaliyetleri, merkezden gelen ödeneklerin harcamalarını, bu harcamaların usulüne göre yapılıp yapılmadığı konusunda incelemelerde bulunduk. Yapılan harcamaların Birlik tüzüğüne uygun olduğu, ilçenin bütün köylerine hizmet verilmeye çalışıldığı, harcama miktarlarına göre uygun ihale usullerinin seçildiği, evrak ve dosya düzeninin tertip ve düzen içinde yapıldığı, Birlik ve İlçe Özel İdaresi`nin hesap iş ve işlemlerinin usulüne uygun olarak yürütülmeye çalışıldığı, tutulması gereken defter ve belgelerin gerek basılı, gerekse elektronik ortamda tutulduğu, Birlik ve İlçe Özel İdaresi`nin hesaplarında mutabakatın sağlandığı tarafımızdan memnuniyetle incelenmiştir." dedi ve Denetleme Komisyonu faaliyetlerinin yapılması sırasında emeği geçenlere teşekkür etti.

(Fotoğraflar: Yunus KARAKAYA)



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ