İLÇE KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN ŞEHİR HAVASINA BÜRÜNDÜ

İLÇE KÖY GÖRÜNTÜSÜNDEN ŞEHİR HAVASINA BÜRÜNDÜ

Değişim Gazetesi Editörü Erhan Toka´nın belediye çalışmalarıhakkında tespiti

Bilecik Değişim Gazetesi editörü Erhan TOKA yerel seçimlerin üzerinden geçen 2 yılı değerlendirdi. İle en uzak ilçe olmasına rağmen Yenipazar Belediyesinin gözle görülür hizmetler yaptığını belirten Toka, İlçe köy havasından şehir havasına büründü dedi. 

2014 Yılı 30 Mart´ta yapılan yerel seçimleri daha dün gibi hatırlıyorum. Başta Bilecik merkez olmak üzere ilçelerde ve beldelerde kıyasıya bir seçim yarışı yaşanmıştı. Partilerin aday belirleme yöntemleri ve belirlenen adayların ardından vaatler havalarda uçuşmuştu. Gelinen noktada ikinci yıl bitti üçüncü yıldan gün alacak seçilmiş Belediye Başkanları?

VEFA SADECE BİR SEMT ADINDAN İBARET DEĞİLSE?

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 2004 yılından bu yana girdiği üç seçimi de kazandı. Kendisi partilerindeki tüzük gereği önümüzdeki seçimde Belediye Başkan adayı olamayacak. Geçtiğimiz genel seçimler öncesi kendisi ilk kez Milletvekilliğini istediğini açıklamıştı. O günlerde de yazdığım bir yazımda Selim beyin Milletvekilliğini istemesi kadar doğal bir şey olmadığını, eğer haksa bu hakkın Selim Başkanın olduğunu belirtmiştim. Yine parti genel merkezlerinin almış oldukları bir kararla bir-iki Belediye Başkanının haricinde Belediye Başkanlarının istifa edip Milletvekili adayı olmalarını istemediler. Hal böyle olunca Başkan Yağcı belirlenen adaya, Halil Eldemir´e çalıştı ve ilimiz merkezden de Ak partiye hatırı sayılır oy çıkmasında epey katkısı oldu kanaatindeyim.

Bundan sonrası ne olur bilemem. Takdir başta kendisine, teşkilatlara ve genel merkeze ait. Ama bir daha altını çize çize vurgulamak istiyorum; hani Vefa sadece İstanbul´da bir semt adından ibaret değilse eğer siyasette Selim Başkan Milletvekili adayı olmalıdır, gösterilmelidir bana göre?.

İLÇE KÖY GÖRÜNÜNTÜSÜNDEN ŞEHİR HAVASINA BÜRÜNDÜ

Belediye Başkanlarından aklımda kalanlardan Yenipazar, Vezirhan, Osmaneli, Gölpazarı, Pazaryeri, Dodurga kaldı. Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden MHP´den girdiği seçimlerde bir ilke imza atarak ilçede partisinin ilk defa Belediye Başkanlığını kazanmasını başardı. Muhalefet partisinden olmasına rağmen ilimizin en uzak ilçesine 2 sene gibi kısa bir zamanda gözle görülür hizmetler yaptı. Neredeyse sıfır olan araç parkına bire bir ilişkileriyle tahsis, hibe ve satın alma yoluyla bir çok araç ve iş makinesi kattı. İlçenin köy görünümünden bir şehir havasına bürünmesini sağladı. Yolların bir çoğunu bitirdi, altyapıya el attı. Hedefinde birkaç proje kaldı bildiğim kadarıyla Başkanın? Kapalı Pazar alanı, Küçük Sanayi sitesi, Sıcak asfalt, halı saha gibi?

OSMANELİ´Yİ SAFRANBOLU GİBİ TANITMAK İÇİN?

Seçimlerde CHP´den aday olan ve seçilen ayrıca kısa bir zaman önce Ak partiye geçen Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş 2. Yılında  kamuoyunda en çok konuşulan Başkan olarak notlara düştü. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ilçesinin tanıtımına büyük önem verirken tarihi evlerle ilçenin Safranbolu gibi tanıtımına büyük katkı sağladığı akıllarda kaldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Gölpazarı´nda iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Vedat Kazıcı muhalefet partisinden olmasına rağmen ilçelerine hizmet etmeye devam ediyor. Daha çok sosyal Belediyecilik anlayışına sahip hizmetlere ağırlık veren Başkan Kazıcı sosyal medya ve basını kullanmamasıyla biliniyor.

EN ŞANSLI BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER YALÇIN

En şanslı başkanların arasında yer alan Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da iki dönemdir görev başında. Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milletvekili Halil Eldemir, Başbakan danışmanı Fatih Dut, İl başkanı Kadir Bayrak Pazaryeri´li olan isimler. En şanslı Belediye Başkanları arasında dediğim kadar var değil mi?

SESSİZ SAKİN TUNA BAŞKAN

Bozüyük ilçemize bağlı Dodurda belde Belediye Başkanı Selim Tuna ise sessiz, sakin bir kişiliğiyle tanınıyor. Rutin Belediyecilik anlayışı çerçevesinde Beldesine hizmet eden Başkan Tuna iktidar partisinden olmasının da avantajlarını kullanıyor Beldesine?.

HEPSİNİN ORTAK AMACI İNSANA HİZMET

Evet; ah ile vah ile seçimlerin ardından tam 2 yıl geçti. Başkanlar seçimlerde verilen vaatlerin bir kısmını yerine getirdiler, bir kısmı da uzun vadeli yatırımlar olduğu için devam eden çalışmalar kapsamında. Günler su gibi akıyor, son yılı saymazsak veya erken seçim olmazsa şurada 2 yıl kaldı. Şu bir gerçek hepsinin ortak amacı insana hizmet buna hiç şüphe yok? Yerelde siyaset yapmak, yerelde hizmet etmek zordur. Birilerini memnun ederken, birilerini karşına almak zorunda kalırsın.Bu anlamda görevdeki tüm Belediye Başkanlarımıza kolaylıklar diliyorum.HOŞÇAKALIN



Bilecik

16.04.2024

  • İMSAK 04:43
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 16:48
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:11

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ