İLHAN ÖZDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI YAYIMLADI

İLHAN ÖZDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI YAYIMLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Yenipazar Belediye Başkan Adayı İlhan ÖZDEN , 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Yenipazar Belediye Başkan Adayı İlhan ÖZDEN, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

    Çanakkale Savaşı’nın Türk vatanını işgal ederek Türk milletini yok etme emellerini taşıyan dönemin en güçlü devletlerine karşı verildiğini ifade eden Başkan Adayı ÖZDEN, şöyle dedi:


    ‘`Çanakkale Savaşı bir ‘var olma savaşıdır’. Aziz şehitlerimiz bundan 99. yıl önce canları pahasına bu güzel yurdu bizlere bırakmak için düşman ordularına karşı mücadele etmiştir. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti`nin neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türk milleti Çanakkale’de, bütün yokluklara ve zorluklara karşı imkansızı başarmış, canı ve kanı pahasına çok uluslu büyük bir güce "dur" diyerek, bağımsızlığımızı hedef alan tehditlere geçit vermemiştir.

    Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk Milleti`nin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Çanakkale zaferi; askerlerine "Taarruzu Değil, Ölmeyi" emreden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 250 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın, topyekun Türk Milletinin zaferidir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin, taktik ve dehanın zaferidir.’

Türk milleti, tarihi boyunca sahip olduğu bu yüksek ruhu önce Çanakkale’de, sonra da milli mücadele döneminde ortaya koymuş ve bu toprakları sonsuza kadar bize vatan yapmıştır. Büyük Türk milleti, söz konusu bu ruh ve inançla, milli mücadele yıllarında olduğu gibi tarihin her döneminde vatanın ve milletin bağımsızlığı uğrunda hiç bir taviz vermeden mücadele etmiş ve bu uğurda şehitler ve gaziler vermiştir. Bugün bu aziz vatanda, canımızdan ve malımızdan emin olarak, Türk olmanın onuruyla, bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkan sağlayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. Bu duygularla, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ