İLHAN ÖZDEN PROJELERİNİ AÇIKLADI

İLHAN ÖZDEN PROJELERİNİ AÇIKLADI

Yenipazar'ı ekibimizle birlikte ya sırtımıza alacağız hak ettiği yere götüreceğiz ya da bu Yenipazar bizi mezara götürecek”

 “Yenipazar’ı ekibimizle birlikte ya sırtımıza alacağız hak ettiği yere götüreceğiz ya da bu Yenipazar bizi mezara götürecek”

Milliyetçi Hareket Partisi Yenipazar Belediye Başkan Adayı İlhan Özden, Bilecik Değişim Gazetesi muhabirleri Erhan Toka ve Caner Alkan’a seçileceği takdirde yapacağı projelerini anlattı. Özden’in sürüm deresi yol yapım çalışmalarından, sanayi bölgesi oluşturulmasına, meslek lisesi ve yüksek okul açılmasından, Harmankaya  Kanyonu’nun turizm’e kazandırılmasına, modern parklar ve oyun alanlarından, spor kompleksine, yüzme havuzundan, içme suyu hatlarının yenilenmesine, Yenipazar Belediye spor’dan, kapalı pazar yeri yapımına, ilçe’deki yaşlıların her ay türbelere ve kaplıcalara götürülmesinden, ilk icraatının ne olacağına kadar birçok konuyu anlattığı röportaj:

Toka: İlhan Özden Kimdir?

Özden: 1972 yılında Yenipazar’da doğdum. 1991 yılında ilk Kamu görevine Yenipazar Belediyesinde başladım. Ondan sonra Yenipazar kaymakamlığı, Bilecik Valiliğinde iken istifa ederek böyle bir göreve talip oldum. Biz bu kurumlarda çalışırken bize emeği geçen, bizi yetiştiren bugünlere kadar getiren ve bu işe girişmemize vesile olan bütün devlet büyüklerimize, meslek büyüğü ağabeylerimiz, ablalarımıza ben sizin huzurunuzda öncelikle teşekkür ediyorum. Siz  Değişim Gazetesi olarak böyle bir imkan sağladığınız için sizlere de teşekkür ediyorum. Böyle bir görev nasip oldu.

“İnşallah ilçemiz ve bizler için hayırlı olur”

Aldığımız eğitim, gördüğümüz tecrübe bizi meslek hayatında yetiştirdikten sonra artık bu işi uygulamaya kaldı diye sahalara dönüp böyle bir karar verdik. İnşallah ilçemiz ve bizler için hayırlı olur. Yenipazar’ı daha iyiye götürmek için, var gücümüzle çalışmak için böyle bir yola girdik. İnşallah bizlere de hizmet etmek nasip olur. Biz de Yenipazar halkımıza hizmet ederek, hayır dualarını alarak görevimin sonunda alnımızın akıyla Allah utandırmadan bu hizmet bayrağını başka bir arkadaşımıza devredersek ne mutlu bizlere diyorum.

Toka: Sayın Özden Devlet memurluğundan istifa ettiniz. Bu konuda düzeniniz var. İnsanların devlete sırtını dayama gibi bir tavrı var bu ülkede. Dolayısıyla siz bu görevi bırakıp istifa ettiniz. İstifa edip siyasete atılmanız ilçenizden Belediye Başkanı adayı olmanızın sebebi nedir? Mevcut 5 yıldır iktidar Partisi belediyesi var ilçenizde. Onların eksiklerini mi gördünüz? Nedir sizin siyasete atılmanızın sebebi?

Özden:  Eksiklik olarak değerlendirmeyelim ama daha iyi hizmet vereceğimizi düşündük. Biraz önce de bahsettim.

“İstifa etmekten gayemiz daha fazla hizmet edebilmek”

Kaymakamlık, köylere hizmet götürme birliği, belediyede başlayan kamu görevi mücadelemiz, ondan sonra Valilik de çalışırken istifa ettim. Burada da yöneticilerimizle, profesyonel idarecilerimizle çalıştım, bizi yetiştirdiler. Ondan sonra da meslek büyüğü ağabeylerimiz, ablalarımız yol gösterdi. Tecrübelerinden, deneyimlerinden faydalandırdılar. Biz de artık aldığımız bu bilgi birikimi, tecrübe ve deneyimle Yenipazar’ımıza dönüp bunları uygulama zamanı geldiğine inandık ve bunun için istifa ettik. İstifa etmekten gayemiz daha fazla hizmet edebilmek, yönetici olarak daha fazla işler başarabilmek. Başka bir düşünce yok inşallah hayırlısı olur bunun sonucunda, inşallah bize de hizmet etmek nasip olur. Bu düşüncede istifa ettim.

Toka: İlhan bey partinizin Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin Yenipazar ziyaretleri oldu, biz de oradaydık takip ettik. Kendisinin Yenipazar ziyareti nasıl algılandı? Yenipazar’da yankıları devam ediyor mu?

Özden: İlk öncelikle şöyle söyleyeyim. Bir Genel Başkan ilk defa Yenipazar’a gelmiştir. Sayın Genel Başkanımız gelerek bizleri onurlandırmıştır. Planında, programında olmayan bir ziyarettir bu ama  yarım saatlik bir planlamaya halkımızın gösterdiği ilgi bizi memnun etmiştir. Çok etkili bir şey oldu.

“Yenipazar halkı tarihinde ilk kez bir Genel Başkan ile görüştü”

Yenipazar tarihinde ilk kez bir Genel Başkan ile görüştü. Bu da bizim Genel Başkanımızın ve partimizin en ücra köşeye değer verdiğinin göstergesidir. Halkımız da bunun bilincindedir zaten.

Toka: Sayın Özden projelerinize gelelim. Sürüm Deresi yol yapım çalışmalarından başlayarak diğer projelerinizi anlatır mısınız?

Özden: Öncelikle Yenipazar’ımızın genel durumuna baktığımızda Yenipazar ilçemiz 1990’larda bile daha gelişmiş bir ilçe konumunda iken 2000’li yıllara gelindiğinde gerileme dikkat çekici bir hal almıştı. 2004 yılında ise Yenipazar, ilçelerin sosyo- ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre 872 ilçe içerisinde 623.sırada yer almış. Bu resmi kayıtlarda TÜİK’in resmi istatistik verilerinde belgelenmiştir. Şimdilerde ise durumun daha iyi olduğunu söylemek pek de mümkün değil.

“Bu duruma çaresizce seyirci kalmak ya da harekete geçmek gerekiyor”

 Nüfus giderek azalıyor, buna bağlı olarak sosyal ve ekonomik yaşam canlılığı yitiriyor. Artık bu duruma ya çaresizce seyirci kalmak ya da harekete geçmek gerekiyor. İşte asıl karar verilmesi gereken budur. İlçenin gelişmesinde yol çok önemli bir unsur. Bizim özellikle bu çalışmalarımızda 2006 yılında yapılan ve benimde bizzat içerisinde bulunduğum Bilecik çevre düzeni planı var. Bu plan Yenipazar’ın kalkınmasında ne gibi yol izlenmesi gerektiğini, nasıl bir hamle içerisine girilmesi gerektiğini apaçık ortaya koyuyor. Ama o planda o dönemde bir dezavantaj olarak yolumuz görünüyor. Yalnız bu yolumuzda son zamanda 2 ihalesi bitirildi, kamulaştırma işlemleri tamamlandı ve bugün yarın açılması bekleniyor. İnşallah açılmaya başlandığında bu sıkıntı ortadan kalkmış olacak ve böylelikle yol sorunumuz çözülecek. Bizim bugünlerde politikamız harekete geçme, Yenipazar’ın kalkınması için tüm kaynakları seferber etme gayreti içerisindeyiz.

“Bizim politikamız kalkınmaya yönelik “TOPYEKÜN KALKINMA” politikası olacaktır”

Ülkenin en ücra köşelerinden geri kalmış durumdayız ancak olumlu bir şeyimiz var. Türkiye’nin en gelişmiş bölgesi içerisinde yer alıyoruz. Bu da demek oluyor ki bugüne kadar kalkınma yolunda akılcı ve sürekli bir süreç başlatılmamış. Bizim politikamız kalkınmaya yönelik “TOPYEKÜN KALKINMA” politikası olacaktır. Topyekün kalkınma politikasındaki amaç da tercihimiz ve hedefimiz herkesin kalkındığı bir ortamı oluşturmaktır. Bunu da planlarımızda, programlarımızda, projelerimizde gerçekleştireceğiz. Politikamızı hayata geçirmek için Bilecik’in çevre düzeni, planı bu işte bize çok büyük yardımcı olacak. Çünkü o zamanlar planlar yapıldı ve içerisinde de kendimiz bizzat vardık Yenipazar’da çalıştığımız dönemlerde, bu durumdan faydalanacağız.

Toka: İlhan bey Sanayi bölgesi oluşturma ve yatırımcı firmaların ilçemize gelmesi teşvik edilmesi. Bu konuyu anlatır mısınız?

Özden: Sanayi bölgesinin oluşturulması gerekiyor. Sanayi bölgesi oluşturmak için öncelikle yer temini yapmamız lazım.

“Yer teminini yaparken de öncelikle hazine arazilerinden faydalanacağız”

Bu yer teminini yaparken de öncelikle hazine arazilerinden faydalanacağız. Çünkü bunların sanayi bölgesi oluşturulmasında hazine arazilerinin hibe edilmeleri söz konusu, onlardan faydalanacağız. Oluşturduğumuzda İstanbul’un sanayi ve nüfus yoğunluğunu Marmara Bölgesi’ne yayma politikalarından faydalanarak buradaki bölgenin ham madde üretimine uyum sağlayacak Mermer Sanayi başta olmak üzere yatırımcı firmaların Yenipazar’a gelmesini sağlayacağız. İstanbul zaten şu anda Türkiye’nin sanayi oranının %15’ine sahip. Ama nüfus yoğunluğunun yüzölçümüne baktığımızda Türkiye’nin %1’i kadar. Sonuçta bir sanayi sıkışıklığı var. Bunlardan faydalanmamız gerekiyor ve bu yolumuz da açılmasıyla bu firmaların Yenipazar’a yatırım yapmasını sağlamamız gerekiyor.

Toka: Sayın Özden ilçenize meslek lisesi veya yüksek okul’un açılması projenizi anlatır mısınız?

Özden: Meslek lisesi açılması için mücadelemiz olacaktır. Meslek Lisesi’nin açılması özellikle tarım ve hayvancılık üzerine çalışma yapmamız gerekiyor. Çünkü bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesi. Bu yüzden bu okulun, böyle bir lisenin açılması için mücadelemiz devam edecektir.

Toka: Ülkenin bacasız fabrikası turizm en iyi şekilde canlandırılacaktır demişsiniz. Meşhur Harmankaya kanyonunuz var. Bunu anlatır mısınız?

Özden: Kanyonumuz, doğa güzelliklerine sahip bölgelerimiz var ama bunlar yeterince tanıtılmadığı için şu anda pek bir irade görmüyor. Araştırmalarımıza göre Göynük – Taraklı turizm bölgesi. Oraya bir haftada 42 tane turun geldiğini öğrendik. Ama nasıl oluyor bu? (İstanbul – Taraklı – Göynük), Göynük – Taraklı – İstanbul) Aynı yol güzergahından gelinip gidiliyor.

“Kanyon milli park statüsüne ayrıldı ve 810 bin tl’lik ödenekle şu anda çalışmalar yapılıyor”

 Bizim düşüncemiz oradakilerle görüştük. Diyorlar ki bu gelen turistleri paralarını alıp satıyoruz. Yani kalkınmaya yönelik bir proje. Bunu İstanbul – Taraklı – Göynük’den geri dönmek yerine Göynük – Yenipazar – İstanbul. Düşüncemiz bu. Tabi bunu yaparken de basını, interneti mutlaka kullanmamız, Yenipazar’ı tanıtmamız gerekiyor. Yenipazar’a 42 değil 4 turun gelmesi çok büyük bir şey olur. Sonuçta girdisi çıktısı olacak. Bakkalımız, esnafımız, lokantacımız kazanacak. Paranın olmadığı yerde para kazanmak mümkün mü? Muhakkak bunların olması gerekiyor. Bunun için de ciddi girişimler yapacağız, yapmamız gerekiyor. Kanyon milli park statüsüne ayrıldı ve 810 bin tl’lik ödenekle şu anda çalışmalar yapılıyor kanyonumuzda. Özellikle doğa sporlarına ve yamaç paraşütüne ciddi girişimler yapacağız. Bunu yeterince tanıtmamız gerekiyor. Sadece yerel değil de, dünyaya açılması gerekiyor.

Toka: Çevre ve Yol düzenlemeleri projenizi anlatır mısınız?

Özden: Kanyonumuz turizm bölgesine açıldı. Gelenimiz gidenimiz olacak, taraklı turizmini de Yenipazar’a çevireceğiz ama bunlara çok güzel, hoş bir ortam sağlamak da bizim belediyemizin vazifesi. İlçe merkezimizin ve mahallelerimizin çevresel açıdan parmakla gösterilebilir bir hale getirilmesi gerekiyor. Çünkü yerli, yabancı her turisti Yenipazar’a getirmeyi düşünüyoruz ama şu durumda da bu şekilde de ağırlamak gibi bir lüksümüz olmayacak. Bu yüzden kentsel tasarımcılardan, eğitimcilerden kesinlikle destek alacağız. Caddelerimizin, sokaklarımızın yaşam kalitesini yüksek bir yerleşim yeri haline getirmek için çalışacağız, bunun için de düzenlemeler yapacağız.

Toka: Modern parklar ve oyun alanları projeniz var. Bunu anlatır mısınız?

Özden:  En önemli eksiklik. Maliyeti çok düşük bir şey. Günün şartlarına uygun olması gerekiyor. Mahallelerimizin hiçbir tarafında tamam parkımız var ama ya kafasına vuruyor çocuğun, yaralanıyor bir şey oluyor. Annesi huzurlu bir şekilde bırakıp bir kenarda arkadaşlarıyla sohbet edecek bir yeri bile yok bizim burada. Bunlar bir eksikliktir. Bunlara en iyi şekilde mahallelerimizin uygun yerlerinde belediyeye veya kamuya ait yerler varsa oralara, yoksa park alanlarında bir yer kamulaştırıp halkımızın hizmetine sunacağız. Bu proje en basit uygulanacak projelerimizden bir tanesi.

Toka: Cenaze hizmetlerini vatandaşa nasıl yapacaksınız, anlatır mısınız?

Özden: Cenaze hizmetleri bugüne kadar hiç uygulanmadı ama bazı belediyelerimizden yapıldığını ve halkımızın bunlardan çok memnun olduğunu duyuyoruz. Cenazemiz oluyor bakıyoruz vatandaş cenazesiyle mi, gelen giden misafirin ağırlama telaşesiyle mi, defin işlemleriyle mi uğraşacak?

Cenaze defin işlemleri belediyenin aslı vazifesidir. Bizim yapacağımız tek şey gideceğiz, baş sağlığı dileyeceğiz.

“Bütün işlemler belediyemiz tarafından yapılacak, yemek ağırlamada dahil”

Cenaze sahibinin yapacağı tek şey gelen misafirle ilgilenmek, taziyeleri kabul etmek olsun. Ondan sonra da bütün işlemler belediyemiz tarafından yapılacak, yemek ağırlamada dahil. Bu abartılmış bir proje değil. Mezar uygulaması derken sonuçta bunun iki bayram ile sınırlı kalmaması lazım. Sadece iki bayramda biz cenazemizi ziyaret etmiyoruz biz orada dışarıdan gelen vatandaşlarımız var. Geliyorlar, gelmişken benim burada annem babam var onlara bir Fatiha okuyup da gideyim diyor ama bakıyoruz mezarlığın bir düzenlemesi yok. Nitekim eski mezarlık kaldırıldı. Eski mezarlıkta belki 100-150 yıl önce yatan vatandaşlarımız var torunları yerini bilmiyor. Buna bir düzen getirilmesi gerekiyor. Mezar kullanım belgesi vereceğiz dememizdeki amaç bu bizim. Senden oğluna, oğlundan çocuğuna gidecek rahatlıkla da yerini bulacak. Benim dedemin yeri nerde diye kızına sormasına gerek kalmayacak Yenipazar’da.

Toka: Spor Kompleksi yapılması diye bir projeniz var yüzme havuzu ile beraber bunları anlatır mısınız?

Özden: Spor’un hayatımızda çok önemli bir yeri var ama Yenipazar’da Spor kompleksinin yapılması gerçekten çok büyük bir ihtiyaç. Ayrıca eğitimde de çok önemli bir yeri var.

“Bunu bir an önce bizim projelendirip faaliyete geçirmemiz gerekiyor”

Bunu bir an önce bizim projelendirip faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Halı sahasından yürüyüş bantlarına kadar. Mevcut yerimizde var bununla ilgili, belediyemizin kendi yeri de var, alındı zamanında kamulaştırmalar yapıldı. Oraya bu projeyi yerleştirip uygulanması için gece gündüz demeden çalışacağız ve bir an önce de yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Artı yüzme havuzu..

Yüzme havuzu uzun yıllar Yenipazar’da özlemi çekilen bir proje ama nitekim hiç ele alınmadı adı bile geçmedi.  Lüks bir şey olarak görüldü. Lüks bir şey değil gerçekten sosyal alanda çok ihtiyaç duyulan bir şey yüzme havuzu. Bunun planlaması ve programlaması yapılır. Abartılacak çok büyük bir proje de değil. Maliyetli bir proje değil. O yüzden bunların ikisini aynı anda faaliyete geçireceğiz. Yüzme havuzumuzun yanında modern bir çay bahçesi tarzında bir şey yapıp burada vakit geçirilebilir. Böyle bir eksikliği giderebilirsek ne mutlu bize.

Toka: Kent güvenlik sistemi ile ilgili projenizi anlatır mısınız?

Özden:  Önce emniyet diyoruz. Yaşadık Yenipazar’da hırsızlık olayları oldu ama ne oldu, o ondan şüpheleniyor, o ondan şüpheleniyor. Bu şehirde bir sistem kurulmuş olsa kimin nerde ne adım attığı belli olacak. Bu emniyet teşkilatı açısından da bir yarar sağlayacak. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz yol kenarlarında yazılıyor. Diyor ki ilçemiz güvenlik sistemiyle izlenmektedir. Onu okumak bile bu meyilli kişilere caydırıcılık verir. Onu okuyan bile o suçtan vazgeçiyor zaten. Hem halkımızın rahat bir güvenli ortamı da sağlamış oluruz.

Belediyeye yeni araçlar kazandırılmasında ilçemizde şu anda düzgünce kullanılan bir araç yok. Sadece 2-3 yıl önce alınmış bir itfaiyemiz var. Onun haricinde halkımızın hizmetine sunulan ne toplu taşıma aracı, ne iş makinesi hiçbirisi yok. Dolayısıyla vatandaşımızın başı sıkıştığı anda farklı çareler arıyor.

Makam aracı yine olmayacak bizde. Mümkün değil alamayız bir iş makinesinin, yük, yolcu taşıma aracının olmadığı yerde makam aracı almak ne demek? Bizim makam aracına binmek gibi derdimiz, lüksümüz de yok zaten. Gerekirse toplu taşıma araçlarını bende kullanırım vatandaşlarla beraber.

Sanayici sitesinin düzenlenmesinde sanayi dükkanlarımız muhtarlık döneminden kalma dükkanlar. Nerdeyse göçtü göçecek bizim sanayicilerin başına. Bunun düzenlenmesi hayati önem arz ediyor. Sanayicimiz orda geliyor, çamurdan çıkamıyor, yazın tozdan kurtulamuyor. Gelen misafirlerine bir bardak çay söyleyecek yeri bile yok sanayi sitesinde şu anda. Bu proje 10-15 günde olacak bir proje değil. Bir inşaat 10-15 günde olacak bir iş değil. Şu anda düşünüyoruz yerleştirmemizi nasıl yapacağız diye? Dükkanları boşaltıp yıkmak mümkün değil olmaz içinde çalışıyorlar, vatandaşın işini görüyorlar. Sanayi sitesi vatandaşın en yoğun olduğu bölge. Tarım ve hayvancılık ilçesiyiz. Bir sürü araç parkı var milletin elinde. Her türlü onarım sanayi bölgesinde yapılıyor.

İçme suyu haklarında bizim haklarımızda aspes borulare var. Kanserojen madde içeren aspes borular var. Bu da insan sağlığının en büyük tehditçisi. Nitekim köylere hizmet götürme birliğinde çalışırken bir bölgede içme suyunu kapattık biz bu yüzden. Bunların şu anda en sağlıklı olarak görülen polipten borular var. Bunların da ev ev olarak değiştirilmesi gerekiyor. Halkın gönül rahatlığı ile bu suyu kullanması gerekiyor. Suyu düzgün sağlıklı bir şekilde içiremeyen bir Belediye başkanı olmaz benim bildiğim.

 Kesintisiz su hizmetinde ise bazen çıkıyorlar diyorlar ki 10 tona kadar su parası almayacağım. Ben 10 tona kadar su parası almayacağım gibi vaatte bulunamam. Su yeri geliyor elektrikli sistemle basılıyor. Bunun bir maliyeti var. Tamam belediyenin su’dan kar sağlaması düşünülemez ama 10 dakika susuz koymayacağım bu milleti. Su kesildiği zaman akşama gelecek diye bir kaygısı olmayacak. Su kesildiyse o bölgede 2-3 tane abone su alamayabilir. Şehrin muhtelif yerlerine konulacak vanalarla sadece arıza olan bölgeyi kesersek diğer taraf sudan faydalanmaya devam eder.

Pancar kooperatifine mağaza yaptırılmasında ise Pancar Kooperatifimiz Adapazarı Bölgesine bağlı şubesi var. Şubenin bir tane idare binası şehir merkezinde küçük çaplı depoları burada kullanıyor. Artık 3 yerde de deposu var. Dağınık bir ortamda saklıyor. Arkadaşların öyle bir sıkıntısı yok ama vatandaşın sıkıntısı var. Gidiyor alıyor traktörünü bir depodan sarıyor, gidiyor yemini başka depodan sarıyor. Hizmet dağılmış durumda. Yeni mahalleden yer aldı, bütün işlemlerini bitirdi ama yaptırılmadı. Biz tabi yönetim kurulu başkanıyla, üyeleriyle bizzat gidip görüşeceğiz. Bize düşen görev imar komisyonundan ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan da sizi aracılığınız ile verelim bu taahhüdü.

Yenipazar Belediye spor’un yönetim kurulundayım ben. Bir arkadaşımız yönetim kurulu başkanı ben de başkan yardımcısıyım. Sağ olsunlar arkadaşlar bu güne kadar bu yükü sırtlandılar, taşıdılar ama Yenipazar  1. Amatör kümede mücadele eden takım şu anda. Biz bundan guru duyuyoruz. Belediyemiz maçlara gidip gelirken araç sağladı. Belediye hizmet binasının bir katını kira ücreti almadan verdi. Kendisine teşekkür ediyorum Yenipazar Belediye spor yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak ama arkadaşlarımızın sıkıntısı inanın peynirli ekmek ile maç yaptılar ve biz bunları gördük, yaşadık, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Sonuçta biz de devlet memuruyduk, bizim de bütçemiz sınırlıydı, gelirimiz belliydi. Gereken şeyleri yapacağız inşallah.

Belediyenin misafirhanesi en fazla rahatsızlık duyulan konu. Çarşamba günleri akşamları gelen pazarcı arkadaşlar var. Birebir görüşüyorum, oturuyorum kendileri ile aman başkanım ne olursun gelirsen şu misafirhaneyi düzenle diyorlar. Yatacak yerleri yok. Belediyenin 3 tane hizmet binası var ve gerçekten düzenlenebilecek güzel binalar. Maliyeti olmayan bir proje. Çok maliyeti çıksa 8-10 bin lira maliyeti çıkar. Bu ayrıca bizim düğünlerimizde mesela gelip gidiyor adam düğün sahibi kime kabul ettiririm kim kabul eder ki misafir diye böyle çekingen çekingen davranıyor. O zaman vereceksin anahtarı düğün sahibine al kardeşim kaç yataklı burası, 20-30 yataklı. Ağırla burada, belediyenin hediyesi olsun bu. Belediye senin düğününde yanında olmayacak da ne zaman yanında olacak? Sonuçta bu düğün ömründe bir kere olan bir şey.

Kapalı Pazar yerimiz hiç olmadı şu ana kadar. Yer kamulaştırıldı. Biraz önce spor kompleksi için düşündüğümüz yer, ama 7 dönüm burası. 7 dönüm Pazar yerine hiç ihtiyaç yok Yenipazar’da. Yenipazar’ın pazarı, gelen esnafı belli. Bunun çok maksimum olacak kapalı pazar yeri bir dönüm. Bir dönümde o pazar yerini yapıp yazın tozdan, dumandan, kışın yağmurdan, kardan bu meyveler hep açıkta satılan, tüketilen gıdalar. Bunları bu şekilde korumuş olacağız, hem de derli toplu pazar yeri olacak.

Tuvalet ve Şadırvan yapımı’nda mevcut tuvaletlerimiz bizim kooperatif binamızın yan tarafındadır ve yabancı biri olarak gelirseniz bunun yerini bilemezsiniz sormanız gerekir. Şadırvanımız caminin yanında. Buradaki projemiz tuvaletleri yer altına almak. Yer altına alıp üzerinde şadırvanla aynı yerde ve çarşı merkezinde, merkez camisi ve belediye otobüs durağının olduğu yeri birleştirip böyle bir proje uygulamak istiyoruz. Bunu uygulayarak da tarım kredi kooperatifine arka tarafına yol vereceğiz. Bunu yapmakla da şehir içinde trafik düzenini sağlayacağız.

Bize kalkıp 50 kişilik bir tuvalet lazım değil. Yenipazar’ın nüfusu belli, bunu kullanacak sayı belli. 5 kişilik tuvalet, üzerine de hoş, göze hoş gelecek bir şadırvan. Sıcak suyu ile birlikte vatandaşımızın hizmetine sunulacak ve kısa zamanda da faaliyete geçirilecek.

Mahalle konakları yapımı projemizde ise bizde mahallelerimizde hiç böyle vatandaşlarımızın toplanacağı veya mahallerde yapılacak faaliyetlerde vatandaşı bir araya getirecek yerimiz yok. Sadece 4 tane kahvehanemiz var onlarda çarşı merkezinde. Düzenleyeceğim bir eğitim seminerinde, yapacağım bir cemiyette, düğünde, törende mahallelerimizdeki misafirlerimizi ağırlayacağımız hiçbir şey yok. Özellikle Yenipazar’da oturan vatandaşlar bir nevi misafirlerini kahveye şuraya buraya götürüyor çok uzak bir yerde değiller ama bazı mahallelerde bu durum kanayan yara.

Bunu çözecek yerimiz hazır şu anda belediyenin kendi yeri var. Yetmezse yettiği kadarını vatandaşımıza ya ikna yoluyla ya tatlı dille yada kamulaştırma yoluyla alacağız en iyi bir şekilde konak yapacağız kenarına bir muhtarlık binası odası tarzında. Onu da hizmete sunacağız. Çöte mahallesinden başlayacağız onu özellikle söyleyeyim, çöte mahallesinde gerçekten çok acil bir ihtiyaç.

İlçe huzur evinin faaliyete geçirilmesi projesinde ise ilçemiz nüfus bakımından yaşlı. Çoğu annesini, babasını bırakıp gitmiş. Şu anda bakıma muhtaç kişi sayısı fazla. Sosyal yardımlaşma vakfımız hizmet alanı yoluyla şu anda evlerde hizmet veriyor ama biz bunu evlerde değil de köy köy veya ev ev gezmek yerine belediyemiz tarafından binasını tahsis edip, düzenlemesini yapıp yine sosyal yardımlaşma vakıflarıyla genel müdürlükleriyle, aile sosyal politikalar bakanlığıyla irtibata geçilerek birlikte ortaklaşa belediyemizin hizmet binalarından bir tanesine kurmayı, yapmayı düşünüyoruz. Ben buradaki  huzur evinde de zaman zaman arkadaşlarımın yanına gittiğimde gördüm. Gayet mutlu, huzurlu salonu, yatakhanesi, yemekhanesi var. Şu anda bu uygulama zaten sosyal yardımlaşmanın uygulaması 4 aydır falan yapılıyor. Bundan önce vatandaş belki sıcak bir aş bile yiyemiyordu. Bunları bir araya toplayacağız daha iyi daha güzel bir yaşam sunacağız kendilerine.

Yaşlılarımızla ilgili ömründe hiç böyle bir yere gitmeyen, tarihi yerleri görmeyen insanlarımız var ama abartılı söylemeyeyim ayda en az bir tur yapabilirim. Tur fiyatlarını araştırdık 3 bin en fazla veya yerine göre en fazla 5 bin lira. Bu sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar her şeyi içinde. Çanakkale’ye götürürüz tarihimizi öğrensin, orada yatan şehitlerimize Fatiha okusun. İstanbul’a götürürüz. Burnumuzun dibinde Ak Şemsettin’e gitmeyen vatandaşımız var bizim. Bizim işimiz bu göstereceğiz. Urfa’ya götürürüz, yeter ki talep olsun vatandaş istesin bizden. Konya, Mevlana’ya götürürüz buraları görmeyenler var. Böyle şeylere sebep olabilirsek ne mutlu bize.

Toka: Topyekün Kalkınma dediniz. Bunu biraz daha açar mısınız?

Özden: Topyekün kalkınmada ki kastımız plan ve projelerimizde tercihimiz ve hedefimiz herkesin kalkındığı bir ortam oluşturmak. Her şeyden önce kopuk, tutarsız, yanlış kararlarla sınırlı kaynaklarımızın zarar görmemesi için programlarımızı detaylandırıp halkımızla paylaşacağız. Yenipazar halkımızın onayladığı ve öncelik verdiği projelerimizi derhal faaliyete geçireceğiz. Burada halkımızın istemediği, onaylamadığı projelerde ısrarcı olmayacağız diye ilkelerimizi belirttik. Çocuklarımızın hem bedenen hem ruhen, hem zihnen sağlıklı gelişmelerine yönelik atölye çalışmalarını gerçekleştirirken de uzmanlardan destek alacağız.

“Pazar bulma yerine Yenipazar’ı aktif bir Pazar haline getireceğiz”

Yenipazar’da ekonomik temel oluşturacak ve birbirini olumlu yönde etkileyecek tüm faaliyetler için projeler hazırlayacağız. Topyekün kalkınma için ekonomik yaşamda ilçelerde yaşayanların izleyici değil katılımcı olmasını sağlayacak mekanizmalar geliştireceğiz.  Pazar bulma yerine Yenipazar’ı aktif bir Pazar haline getireceğiz. Bu kapsamda, Yenipazar’ın tanınırlığı için yazılı ve görsel basın ve internet olanaklarından daha etkin yararlanacağız. Doğa ve sağlıklı yaşam meraklılarını ilçemize çekecek projeler üretmemiz gerekiyor. Böylelikle yerel rehberlerimiz için iş, yerel ürünlerimiz için pazarlama olanağı oluşturmuş olacağız.

“Yenipazar’ı ekibimizle birlikte ya sırtımıza alacağız hak ettiği yere götüreceğiz ya da bu Yenipazar bizi mezara götürecek”

Son söz olarak da diyorum ki ARTIK YETER, şimdi geriye değil ileriye gitme zamanı. Kısacası biz bu Yenipazar’ı ekibimizle birlikte ya sırtımıza alacağız hak ettiği yere götüreceğiz ya da bu Yenipazar bizi mezara götürecek. Başka bir çıkış yolu kalmamıştır. Biz canımızı Yenipazar’a armağan olsun diye yola çıktık. İnşallah da başaracağız başarınca da mutlu olacağız. Görevimizin sonunda da milletimizin hayır dualarını alarak bayrağı alın akıyla Allah utandırmadan birine teslim edebilirsek ne mutlu bize.

Toka: Sayın Özden projelerinizi anlattınız. Peki kaynaklarınız ne durumda?

Özden: Güzel bir soru sordunuz.  Milletin kafasındaki soru işaretleri de kalksın. Hiçbir iş projesiz başarılmıyor artık. Bunun için de her yapacağımız iş için bir proje üretmemiz gerekiyor. Bebka, Avrupa Birliği, Bakanlıklar, kardeş belediyeler var. Yurt içinde yurt dışında kendi belediyelerimiz, büyükşehir belediyelerimiz var. Biz bunları yapmak için kendi bütçelerimizi kullanacağız dersek yalan söylemiş oluruz.

“Bilecik’te yaşayan hemşerilerimizden Bilecik’te ki adayımız sayın Hüseyin Şensoy’a desteklerini istiyorum”

Büyük şehir belediyelerinden, Bilecik belediyelerinden destek alacağız. Bunun için de diyorum ki Bilecik’te yaşayan hemşerilerimizden de Bilecik’te ki adayımız sayın Hüseyin Şensoy’a desteklerini istiyorum. Büyükşehir belediyelerine gidip eksiklerimizi söyleyeceğiz. Kardeş belediyeler bulacağız. Artı Bebka kısım kısım bölümlere turizm’e, tarıma, hayvancılığa açılan alanlar var onları takip edeceğiz. Hangi projemiz buna uyuyorsa ilk önce o projeyi üretip orayı teslim edeceğiz. Avrupa Birliğine proje üreteceğiz. %70-%90 hibe projeleri var Avrupa Birliğinin. Bu kaynakları böyle sağlayacağız.

“Devlette devamlılık esastır”

Şu anda konuşulan biz iktidar belediyesi olarak alamazsak yol kalırmış. Yol kalır mı hiç? Devletin birinci vazifesidir yol yapmak, sağlık hizmetlerini getirmek. İhalesi yapılmış, kamulaştırması bitmiş yol kalır mı? Devlette devamlılık esastır.

Toka: İlhan bey diyelim ki Yenipazar halkı teveccüh gösterdi, Allah’ta size bu görevi nasip etti mazbatayı aldınız, koltuğa oturdunuz. İlk icraatınız, önceliğiniz ne olacak?

Özden: Nasip olur da kazanırsak mazbatayı alıp oturmayacağız. O akşam yakamızda bulunan parti rozetini sökeriz, ilçe başkanına teslim ederiz.

“Yakamızda bulunan parti rozetini sökeriz, cebimizden Türk bayrağı rozetini çıkarırız, takarız”

 Cebimizden Türk bayrağı rozetini çıkarırız takarız yakamıza. Biz o saatten sonra Yenipazar’ın Belediye Başkanıyız. Partisi ne olursa olsun herkesi kucaklayacağız, küçüğünden büyüğüne herkesi dinleriz. Gelsin vatandaş kahvede oturmasın, gelsin bana derdini söylesin, mahallesinde ki bir eksiğini söylesin ben mutlu olurum. Ben o eksiği belki oraya gidesiye kadar görmeyeceğim ama vatandaş bu cadde üzerinden her gün gelecek geçecek. Onun söylemesi benim hizmeti en kısa sürede ulaştırmam demek. Biz oraya Belediye Başkanı olarak değil emanet teslim almaya gideceğiz.

Toka: 30 Mart mahalli seçimlerine çok az bir süre kaldı. Başta Yenipazar’ı ele alalım nasıl görüyorsunuz, nasıl değerlendiriyorsunuz, adaylara söylemek istediğiniz var mıdır?

Özden: Onlar da bizim arkadaşımız, onlar da bu hizmet yarışında Yenipazar halkımıza hizmet etmeye talip olmuşlardır. Böyle önemli bir hizmete talip oldukları için kendilerini yürekten kutluyorum. Onlara bu yarışta başarılar diliyorum. İnşallah hayırlısı olur tek temennim bu.

Ben gelirsem inşallah Allah’ın izniyle bütün kapıları sökeceğim. Yenipazar belediyesindeki bütün kapıları sökeceğim. Gelsin vatandaş girsin rahatça. Benim işim vatandaşla, o halka hizmet etmekle. Hepsini sökeceğim makam kapısı da dahil. İnşallah gelirsiniz siz de söylersiniz bunu özellikle söylüyorum size. Bir yerde ne kadar kapalı kapı olursa oraya vatandaş rahat giremez. Benim tek düşüncem bu. Halkıyla, personeliyle gece gündüz çalışacak, yarışacak bir Belediye Başkanı olmak istiyorum. Vatandaşımızdan 30 Mart’taki helal oylarına bu yüzden talibim. İnşallah hayırlısı olur vatandaş bizi utandırmaz, biz de seçildikten sonra vatandaşı utandırmayız.

Bilecik Değişim Gazetesi



nafiz çalışkan
21.03.2014 15:10:22
Helalın var inşallah bu duygu ve düşüncelerini,projelerini hayata geçirirsin.Allah yardımcın olsun.

Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ