İLHAN ÖZDEN'İN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

İLHAN ÖZDEN

Belediye Başkanı İlhan Özden, 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitler günü mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı İlhan Özden, 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitler günü mesajı yayımladı. Özden mesajında şunları söyledi: 
Tarihimizde unutulmaz iz bırakan, 253 bin şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destan olan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. 18 Mart 1915, tarihimizde bir askeri başarı olmaktan ziyade inanç, azim ve yiğitlikle yazılmış bir kahramanlık destanının tarihidir. Bu tarih, sayısız başarılarla dolu Türk kahramanlık tarihinin en onur verici sayfalarından biridir. Çanakkale destanı, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. 
Türk milletinin kahraman evlatlarınca kazanılan ve tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan yüce bir mücadelenin adıdır Çanakkale. Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale. Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale. Bu zafer, Türk milletinin varlığına ve yaşama hakkına el uzatan alçaklara karşı abideleşen ruhu olup, şeref ve milli onur savunmasının zirve halidir.
`Ya istiklal ya ölüm` diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış, bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk Milleti`nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve milletimiz bu zaferle kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalamıştır.
Çanakkale Zaferi; Türk milletinin, birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe; iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek bir iradeye sahip olduğunun ispatı niteliğindedir. Çanakkale'de savaşan kahraman askerlerimiz; savaşta dahi insanlığını unutmadığını, insan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını bütün dünyaya göstermiştir. 
Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde, Çanakkale Geçilmez” sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı ve şükran duygularıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.
İlhan ÖZDEN
Yenipazar Belediye Başkanı



Bilecik

03.05.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:52
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ