KADINLARIMIZA PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK DESTEĞİ

KADINLARIMIZA PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK DESTEĞİ

BEBKA Projesi Halk Eğitim Merkezi`nde uygulandı.

BEBKA PROJESI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaca, projeyle ilgili olarak: ``Kısa adı BEBKA olan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı`nın 2014 yılı eylül, ekim dönemi teknik destek programı çerçevesinde Yenipazar İlçe Milli Egitim Müdürlüğü olarak ‘’Kadınlara Psikolojik Danışmanlık’’ adı altında proje sunduk.

Sunmuş olduğumuz bu proje Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi ve bizi daha sonra sözleşme imzalamak üzere Bursa’ya BEBKA merkezine davet ettiler.

Biz gittik sözleşmemizi imzaladık ve imzaladığımız bu sözleşme doğrultusunda da kadınlara öncelikli olarak tabi çocuğu olan annelerine yönelik olarak böyle bir eğitim düzenlemeye karar verildi.

Bununla ilgili olarak İntem firması ihale yolu ile bu eğitimi vermeyi üzerine almış oldu BEBKA`nın açmış olduğu ihale konusunda İntem Mühendislik Danışmanlık LTD Şirketi bu kadınlara danışmanlık eğitimini vermek üzere bu görevi üstlenmiş oldu.

Bizde bu proje çerçevesinde 26, 27 ve 28 Ocak 2015 tarihlerinde saat 15.00 ile 17.00 arasında İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde bu eğitimi planladık. Eğitimin verilmesi konusunda yine ayrıca bu İntem Mühendislik Danışmanlık LTD. Şirketi`yle karşılıklı bir sözleşme yaptık. Bu tarihlerde maximum 50 kişi  katılımcı olacak şekilde bu eğitimleri yapılması sonucunda firmayla da ayrıca bir sözleşme imzaladık. Daha sonra 26 ocak pazartesi gününden itibaren eğitimlerimiz başladı bu eğitimlere  gün boyunca öğrenci velilerimizden gerekse bayanlardan anne olup da çocuğu öğrenci olmayanlardan da katılanlar oldu. Toplam bu projeye 50 kişi hedeflemiştik ama 34 katılım oldu bu 34 kişi  gün boyunca saat 15,00 ile 17,00 saatleri arasında aile içi iletişim çocuklarla nasıl iletişim kurulur, öğrencilerin çocukların problemleri nasıl halledilir, ailede diğer bireylerle ilişkiler noktasında hangi yollar izlenir konusunda eğitimler ve sunumlar verildi. Bu eğitim ve sunumları da yine aynı bu İntem Mühendislik Danışmanlık LTD. Şirketi`nin görevlendirmiş olduğu Beria Bilge Şener isimli uzman psikolog verdi.

Eğitime katılanlara ayrıca teşekkür ediyoruz. Projenin hazırlanmasında uygulanmasında emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyoruz. İlginin daha fazla olmasını bekliyorduk ama çok fazla ilgi olmadı yani 50 kişiden daha fazla kişinin bu eğitime katılacağını umuyorduk. En azından öğrenci velilerimiz gelseydi bu 50 kişiyi geçebilecektik. Yani öyle tahmin ediyoruz ama maalesef öğrenci velilerimizden de biraz böyle ilgi göremedik ama yinede böyle bir eğitim Yenipazar’da bir ilk oldu böyle bir proje. Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak inşallah bu tür projelerinde arkası gelecek bu tür projeler hazırlamaya yine önümüzdeki yılda devam edeceğiz.

Bu tür eğitimlerede gerek proje kapsamında gerekse normal şekillerde bu tür egitimlere devam edeceğiz. Anne baba eğitimlerine, 0-18 yaş anne baba eğitimlerine devam edeceğiz.

Yenipazar`ın eğitimi için elimizden gelen ne varsa biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da yapacağız ve yapmaya da devam edeceğiz. Size de ayrıca ilginizden dolayı ilgi alakanızdan dolayı  teşekkür ederiz. Yani biz eğitimciler olarak veliler önemli aileler önemli çocuklar tabi ki çok çok daha  önemli o yüzden. Yani çocuklarımız için eğitim adına ne gerekiyorsa yapacağız. Velileri okula çekme adına ne gerekiyorsa yapacağız ve elimizden geldiğince de bu konudaki gayretlerimizi sürecek, devam edecek. Güzel bir başlangıç oldu. Her ne kadar hedefimize ulaşamasak da hedefimize %80 civarında ulaştık diyebiliriz. Yani 34 kişilik bir katılımla ulaştık sayılır. İnşallah bu güzel şeylerin devamı gelecek.’’ diye konuştu. 



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ