KANYONDAN KAD GEÇTİ

KANYONDAN KAD GEÇTİ

KANYONDAN KAD GEÇTİ

Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği (KAD) Yenipazar Kanyonu`na eğitimine geldi.

DCIM100MEDIA Dernek üyelerine web sitesinden aktiviteyi şu şekilde duyurdu : DCIM100MEDIA YENİPAZAR KANYONUArtık 5+ ve üzeri kanyonlara geldi sıra....

2013 yılı Temel Eğitim Programı sona yaklaşırken, artık sulu kanyon geçişleri yapacağız. Görsel bir şölen tadında

YENİPAZAR KANYONU  artık bizi bekliyor. Bol ve serin suyu, yüksek ve görkemli kanyon duvarları ile farklı bir deneyim olacaktır kuşkusuz.

Bu aktivite Temel Eğitim Programımız dahilinde bir aktivite olup öncelikli olarak eğitimleri devam edenler ile daha önceden teknik bilgi ve deneyim sahibi aktivistlere ve tüm dernek üyelerimize açıktır. Parkur orta ve orta üzeri zor olarak değerlendirilebilir. ( Class 6 ) Herhangi bir rahatsızlığı olmayan, yeterli teknik bilgi ve deneyim sahibi kişiler katılabilir.

Başlangıç : 04.04.2013 Cumartesi saat 06:00  -  Bitiş :  05.04.2013 Pazar saat 22:00

DCIM100MEDIA

Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği (KAD) 4-5 Mayıs tarihlerinde 17 kişilik ekiple Yenipazar Kanyonu`na eğitimine geldi. 4 Mayıs Cumartesi günü kanyona giriş yapan ekip, geceyi kanyon içerisinde geçirdi. 5 Mayıs pazar günü Yumaklı Köyünde hıdırellez pilavına katılan grup, memnun bir şekilde ilçemizden ayrıldı. Grubun ilçemize gelmesinden, gidişine kadar kendilerine eşlik eden ve adeta Yenipazar`ın turizm elçisi olan İl Genel Meclis Üyesi Osman Varol`u gelen misafirleri sabah karşılayarak kahvaltı ve çay ikramında bulundu. Gruba rehberlik yapan Mehmet Ceyhan`da ekiple birlikte kanyona girdi ve kendilerine eşlik etti.

DCIM100MEDIA

Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği`nden ziyaret sonrası yapılan açıklama :

DCIM100MEDIABir bilinmeze yolculuktur Kanyon Geçişleri.....

Hele ilk kez içini görecekseniz bir kanyonun, insanın sadece kendine güvenmesi de yetmez. İçeri girebildikten sonra sadece tek bir çıkışı olan bu zorlu parkurlarda kendinle beraber istisnasız tüm ekibe ve özellikle de rehberlere sonuna kadar güvenmek şarttır.

Geçtiğimiz iki zorlu günde, başta şartsız olarak kendilerini bizlere gözlerini dahi kırpmadan emanet ederek bu zor gibi görünen günleri coşku ve neşeleri ile bayram günlerine çeviren tüm ekibimize, bize misafirperverliğin en güzelini gösterip bölgeye girişimizden geri dönüşümüze kadar her anımızda ilgisini esirgemeyen Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Sn. Osman Varolu`na, bizleri özel günlerinde konuk ederek tüm yorgunluğumuzu unutturan tüm Yumaklı Köyü sakinlerine, yine bizden ilgilerini esirgemeyen Anadolu Ajansı Bölge Temsilcilerine ve son olarak sanırım bundan böyle bir K.A.D. gönüllüsü olacak cesur yürekli kardeşimiz Mehmet Ceylan`a sonsuz teşekkürler ederiz.....

K.A.D.

IMG_0315 KANYONLA İLGİLİ EĞİTİMCİLERİN YORUMLARI : Ekin Erdemli :

Sulu kanyon geçişlerinin anlatıldığı teorik derslerde heyecan ve sabırsızlıkla beklediğimiz gün geldi çattı. Sabah otobüse binip Yenipazar`a doğru yola çıktık. Ekibin enerjisi sabahın o saatine göre çok yüksekti. güle eğlene geçirdiğimiz yolculuğun sonunda kanyona ulaştık. Otobüsten inip çantaları hazırlar ve neoprenleri giyerken herkesi tatlı bi telaş sarmıştı bile. Hazır olduğumuzda kanyona giriş yaptık ve hayatımın en güzel haftasonlarından biri başladı. Her anıyla inanılmaz keyifli bir geçişti. Zorlandığımız, buradan nasıl geçeriz ki diyerek inanamayarak baktığımız yerlerden bile deneyimli olanlarımızın bilgisi ve yardımıyla kolaylıkla geçtik. İki uzun ip inişi vardı ikisi de birbirinden keyifliydi. Su debisi beklenenden yüksek çıktı ama bu geçişi daha da eğlenceli hale getirdi. Kendi kendilerine sevdikleri sporu rahatça yapmak yerine bizlere öğretmeye çalışan, hiç bir desteği esirgemeyen Ozan Durmaz ve Hasan Gedikli`ye, her an hissedilen yardımlaşma ve takım ruhu için gelen tüm KAD ekibine, dönüş yolunda bizi Yumaklı Köyü`nde en güzel şekilde karşılayan başta Ekrem Atar, Köy Muhtarı Arif Özdemir ve Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Osman Varolu olmak üzere tüm köy halkına çok teşekkür ederiz.

DCIM100MEDIA Handan Ket :

Bu 2 günlük deneyimi büyük bir keyifle ,hatta deli bir keyifle yaşadım ama biraz da vakitsizlikle olması gerekenden daha daha küçültülmüş özet olarak yazmak istiyorum. ``Bilinmeyene yolculuk ve bu yolda sana eşlik eden yolcuya kendine güvendiğin gibi güvenmek...`` Kanyonu bundan daha iyi bir şey anlatamaz heralde başkan... Öncelikle hepimizi bu yolculuk cezbetti.Tohumlarını eğitimlerde sonrasında da saha eğitimlerinde ektik.Aynı yönden bakıp aynı dilde konuştuk bu yolda...Ama benim için her anı aynı şekilde hissetmek ilk sulu kanyonumda bu iki günde oldu.Bu işe kendime güvenerek giriştim.Ama kanyonun asla tek kendine güvenle geçilemeyeceğini anladım.Ya da asla tek başına keyifle, ya da tek başına korkuyla...Kanyonda herşey bir.Yanındaki neyse ,karşındaki neyse sen de osun. Yenipazar Kanyonu`nda yaşadığımız tecrübeler ekibin her eksiyi nasıl artı yapabileceğini gayet net ortaya koydu.Biz kursiyerler kendi yönümüzden bakarsak sonuçta bu işin başındaki kişilere bir nevi güvenerek geldik evet.Bi yandan da delilik had safhada kabul:).Ama işin bir de karşı tarafından baktığımda orda kaç kişinin sorumluluğunu kendi canıymış gibi taşıyıp büyük bir özveriyle sakinlikle herşeyi ince eleyip düşünmeye çalışan ekibin `AS` larına ne kadar teşekkür etsem az.Siz büyük bir adım attınız işte şimdi biz de küçük adımlarla arkanızdan ilerliyoruz. Yardımseverliğiyle ,birbirlerine aşıladıkları güvenle ve sonsuz pozitif enerjileriyle gerçekten harika bir ekibim vardı.Ve tek tek teşekkür etmem şart bu durumda ;Başta Başkan Ozan Abi ve Hasan Abi tecrübeleriniz ve bu işin kalbi olduğunuz için çok teşekkürler:) İsmail Abi nihayet efsanenin kanlı canlı halini gördük, emeğine sağlık ve çok çok geçmiş olsun ayağın için,aman dikkat üzme bizi daha...Sinan abi ve Hasan abi fotoğraflar için de emeğinize sağlık çok çok güzeller:) Sevgili Burak her daim yardımların için teşekkürler(Özellikle emniyet kemeri skandalım ve eldiven için:)).Kaplan ismini unutuyorum sürekli seni böyle çağırdıklarından kusura bakma ama ne yedik be hala acıkmıyorum:) Ben badimle gözü kapalı bile geçermişim bu kanyonu ve ekürileri Kadir ve Uğur zaten sizi ve kendimi saldım çayıra mevlam kayıra:D Mehru azmin ve neşen sonsuz valla Mehmet Yenipazar Kanyonunu öksüz bırakma olur mu:)Osman Bey ve bizden misafirperverliğini esirgemeyen herkese teşekkürler Ve Erol Abi,Hümerya,Ekin,Yavuz Abi ve unuttuğum kişi varsa affola ; yeni etkinliklerde yine aynı keyifle görüşmek üzere kendinize çok çok iyi bakın Çok şey yazasım var ama şimdilik bu kadarla bırakiyim bana müsade.Haa bir de eve gelir gelmez sıkıldım o kanyonun güzelliğinden sonra ne yapcaz burda bilmiyorum:)

IMG_0007 IMG_0009 IMG_0055 IMG_0057 IMG_0072 IMG_0111 IMG_0118 IMG_0199 IMG_0209 IMG_0259 IMG_0274 IMG_0285 IMG_0302 IMG_0303 IMG_0307 IMG_0314 Katkılarından dolayı İl Genel Meclis Üyesi Osman Varolu`na, rehberliğimizi yapan Mehmet Ceyhan`a, misafirperverliklerinden dolayı Yumaklı Köyü muhtarı ve halkına teşekkür ederiz. (Bilgi, fotoğraf ve video KAD Facebook sayfasından alınmıştır.) Haber : ALİ GÜVEN



Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ