KANYONUMUZ KURTULDU

KANYONUMUZ KURTULDU

KANYONUMUZ KURTULDU

kanyon__9_ Yenipazar Kanyonu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ``Tabiat Parkı``  olarak tescil edildi.

HARita

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yenipazar ile İnhisar ilçeleri arasındaki 260 hektar alanda yer alan kısmı "Tabiat Parkı" ilan etti.

Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlığın, Türkiye`nin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip alanlarını, Milli Parklar Kanunu hükümleri doğrultusunda "milli park", "tabiat parkı", "tabiatı koruma alanı", "tabiat anıtı" statülerinden birinde sınıflandırarak, koruma altına aldığını bildirdi.

Ülkenin ulusal düzeyde öneme sahip köşelerinin, korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, sahalara olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı karşılanabilmesi, koruma ve kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılmasının hedeflendiğine dikkati çeken Ayhan, şunları kaydetti:

"Statü verilen sahalar, doğal kaynak değerleri gözetilerek planlanmakta, halkımızın giderek artan doğal rekreasyon alanlarına olan ihtiyacının karşılanması ve tabiat bilincinin artırılması için gerekli düzenlemeler hayata geçirilmektedir. Yenipazar ile İnhisar ilçelerinde yer alan 260 hektar büyüklüğündeki sahanın etüdü, Bakanlığımız 2. Bölge Müdürlüğü`nce yapılmıştır. Buradaki Harmankaya Kanyonu`nun, sahip olduğu doğal, kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyelinden dolayı Milli Parklar Kanunu`nda yer alan `tabiat parkı` statüsüne uygun olduğu tespit edilmiştir."

Ayhan, söz konusu alanın, bakanlık tarafından "Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı" adıyla tescil edildiği bilgisini vererek, kanyonun gelişme planının bu yıl hazırlanacağını sözlerine ekledi.

tugrulunsal

Konuyla ilgili olarak Yenipazar İl Genel Meclis Üyesi Tuğrul ÜNSAL: ``Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik İl Özel İdaresi`ne 50 bin TL Plan Proje yapım işi için, 50 bin lira da Altyapı tesisler için ödenek ayrılmıştır. Kanyonumuz mermer ocakları tarafından yok edilmekten kurtulmuştur. `` dedi.

kanyoncular

Öte yandan kanyonumuzun mermer ocaklarının tehdidinden kurtulması ve dünyaya tanıtılması için kamuoyu oluşturmak ve bu konuda çeşitli etkinlikler düzenleyen  Harmanköy ve Çevresi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Doç. Dr. Sezgin SARIKAYA, Mehmet ŞARK, Yalçın ÇAL  ve diğer üyelerin yanı sıra Bozüyük Akut Başkanı Muharrem ÖZ ve  Akut kurucusu dünyaca ünlü aktivist Nasuh MAHRUKİ`ye yöremiz adına sonsuz teşekkür ederiz.

kanyon__17_

Bir başka teşekkürü hak edenler arasında CNN TÜRK Haber Müdürü Ali GÜVEN ve DHA Bilecik Temsilcisi Cafer ELMAS`a, yaptıkları haberle ulusal yazılı ve görsel basında kanyonumuza dikkat çekilmesini sağlamışlardır.

Adobe Flash Player`u0131n son su00fcru00fcmu00fcnu00fc indirin.

`,`hspace`:null,`vspace`:null,`align`:null,`bgcolor`:null}" id="MedyanetPlayer" width="640" height="360" name="quality" name="allowscriptaccess" name="allowFullScreen" name="wmode" name="swfversion" name="expressinstall" name="src" id="MedyanetPlayer" width="640" height="360" src="http://video.cnnturk.com/content/playermed/mplayer.v20.swf?config=http://video.cnnturk.com/2013/yasam/1/13/harmankaya-kanyonu-artik-tabiat-parki.vast.xml?v=15&rl=1" src="http://www.yenipazarinsesi.com/wp-includes/js/tinymce/themes/advanced/img/trans.gif" class="mceItemMedia mceItemFlash" width="640" height="360" data-mce-json=""{`video`:{},`params`:{`quality`:`high`,`wmode`:`transparent`,`allowscriptaccess`:`always`,`allowFullScreen`:`true`,`swfversion`:`9.0.45.0`,`expressinstall`:`scripts/expressInstall.swf`,`src`:`http://video.cnnturk.com/content/playermed/mplayer.v20.swf?config=http://video.cnnturk.com/2013/yasam/1/13/harmankaya-kanyonu-artik-tabiat-parki.vast.xml?v=15&rl=1`},`name`:null,`object_html`:`

`,`hspace`:null,`vspace`:null,`align`:null,`bgcolor`:null}">



Bilecik

25.04.2024

  • İMSAK 04:26
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ