KATRAN`DA KUDUZ KARANTİNASI

KATRAN`DA KUDUZ KARANTİNASI

KATRAN`DA KUDUZ KARANTİNASI

 Katran Köyü`nde O. G.`ye ait kedide kuduz tespit edildi.

Katran Köyü halkından O. G.`ye ait kedinin hırçın davranışları, tavuklara ve N. Y. isimli kadına saldırıda bulunması sonucu köylüler tarafından vurularak öldürülüp, kedinin hayvanın ölüsü  İstanbul`a Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsü`ne araştırmaya gönderilince kuduz olduğu ortaya çıktığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman CANAN`dan aldığımız bilgiye göre, 3 Mayıs Perşembe günü akşamı ihbar aldıklarını ve ölüyü kediyi kontrol için gönderdiklerinde kuduz olduğu ortaya çıktığını ve hemen Katran Köyü`nü karantinaya aldıklarını söyledi. CANAN şöyle devam etti: "İnsanlara ve tavuklara saldıran kedinin araştırma enstitüsünden gelen sonuçlara göre kuduz olduğu ortaya çıkınca ilk işimiz Katran Köyü`nü karantinaya alıp tüm kedi köpek türü hayvanları kuduz mikrobuna karşı aşılamak oldu. Şimdi çevre köylerdeki hayvanlara da kuduz aşısı yapıyoruz. Selim Köyü`nün aşıları tamamlandı, Aşağıboğaz Köyü`ndeki hayvanlar da aşılanacaktır." dedi.

Katran Köyü Muhtarı Ali ÜNAL: "Köyümüzde herkes tedirginlik içinde 12. günün dolmasını beklemektedir. Yetkililer tarafından aşılanan hayvanlara 12 - 13 gün yaklaşılmaması gerektiği söylendi. Köyümüzde bütün kedi ve köpekler aşılandı, kuduz mikrobunun yayılmaması için hertürlü tedbir alındı. Kedinin saldırdığı ancak ısırmadığı N. Y.`nin kendisi, annesi A. G., babası Y. G. ile kedinin sahipleri F. G. ve O. G.`ye  tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı" dedi.



Bilecik

25.04.2024

  • İMSAK 04:26
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ