KATRAN`DA KUDUZ KARANTİNASI

KATRAN`DA KUDUZ KARANTİNASI

KATRAN`DA KUDUZ KARANTİNASI

 Katran Köyü`nde O. G.`ye ait kedide kuduz tespit edildi.

Katran Köyü halkından O. G.`ye ait kedinin hırçın davranışları, tavuklara ve N. Y. isimli kadına saldırıda bulunması sonucu köylüler tarafından vurularak öldürülüp, kedinin hayvanın ölüsü  İstanbul`a Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsü`ne araştırmaya gönderilince kuduz olduğu ortaya çıktığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman CANAN`dan aldığımız bilgiye göre, 3 Mayıs Perşembe günü akşamı ihbar aldıklarını ve ölüyü kediyi kontrol için gönderdiklerinde kuduz olduğu ortaya çıktığını ve hemen Katran Köyü`nü karantinaya aldıklarını söyledi. CANAN şöyle devam etti: "İnsanlara ve tavuklara saldıran kedinin araştırma enstitüsünden gelen sonuçlara göre kuduz olduğu ortaya çıkınca ilk işimiz Katran Köyü`nü karantinaya alıp tüm kedi köpek türü hayvanları kuduz mikrobuna karşı aşılamak oldu. Şimdi çevre köylerdeki hayvanlara da kuduz aşısı yapıyoruz. Selim Köyü`nün aşıları tamamlandı, Aşağıboğaz Köyü`ndeki hayvanlar da aşılanacaktır." dedi.

Katran Köyü Muhtarı Ali ÜNAL: "Köyümüzde herkes tedirginlik içinde 12. günün dolmasını beklemektedir. Yetkililer tarafından aşılanan hayvanlara 12 - 13 gün yaklaşılmaması gerektiği söylendi. Köyümüzde bütün kedi ve köpekler aşılandı, kuduz mikrobunun yayılmaması için hertürlü tedbir alındı. Kedinin saldırdığı ancak ısırmadığı N. Y.`nin kendisi, annesi A. G., babası Y. G. ile kedinin sahipleri F. G. ve O. G.`ye  tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0