KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI

kpssogrtKamu Personel Seçme Sınavı?na başvurular başladı.

Kamuda çalışmak isteyenler için 6-7 Temmuz?da gerçekleştirilecek sınavların başvuru süresi 15 Mayıs?a kadar devam edecek.

Bu yıl ilk defa uygulanacak olan öğretmenlik alan sınavı ise 14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. A Grubu ve Öğretmen adayları için gerçekleştirilecek sınava kayıt yaptırmak için bankalara para yatırmak şart..

Cumartesi, Pazar sabah ve öğleden sonra gerçekleştirilecek sınavların her bir oturumun ücreti 40 lira.. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS öğretmenlik sınavlarının 6-7 Temmuz ile 14 Temmuz tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

ÖSYM, 2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacağını; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi`nin de (ÖABT) 14 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. ÖSYM`nin konuyla ilgili açıklamasında, 2013-KPSS sonuçlarının B Grubu kadrolar için kullanılmayacağı, bu nedenle 2013-KPSS`ye sadece A Grubu ve öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adayların gireceğine dikkat çekildi.

BAŞVURU BELGELERİ İÇİN UYARI

ÖSYM açıklamasında başvuru belgelerine ilişkin şu uyarılar yapıldı: "Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen 6 Kasım 2010 tarih ve 27751 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan `Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği` ile Yükseköğretim Genel Kurulu`nun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca, yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı`nca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı`na girmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların da 2013-KPSS`ye kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. 25 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında `2013-Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespiti İçin Eğitim Bilimleri Sınavı` için sınav ücreti yatıran adayların sınav ücretleri, 2013-KPSS Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumlarına Merkezimiz tarafından aktarılacaktır (Tüm adayların Cumartesi sabah oturumuna katılmaları zorunludur.) Bu adaylar, 2013-KPSS Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumlarına yeniden sınav ücreti yatırmadan, 2013-KPSS Kılavuzunda belirtildiği şekilde başvurularını yapabileceklerdir. Bu adaylar isterlerse sınavın diğer oturumlarına sınav ücretini ödeyerek katılabilirler."

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 



Bilecik

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:52
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:30

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ