OSMAN CAN ALMANYA´DA SEÇİME GİRİYOR.

OSMAN CAN ALMANYA´DA SEÇİME GİRİYOR.

Yenipazarlı Osman Can, Alman Sosyal Demokrat Parti´den aday oldu.

Babasını bebek iken yitirdiğinden, çocukluğu Bilecik Yetiştirme Yurdu´nda geçti Osman Can´ın. Yazları Batıbelenören Köyü´nde annesi Fatma´nın yanında kuzu güderek geçti. (Üvey olduğunu bildiği halde can babası olarak bellediği Abdullah Baba´ya evlatlık etti. Abdullah babası yaşlanıp ölünceye dek tüm ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal etmedi.)

Gençliğinde liderlik vasıflarını taşıdığı için, Bilecik´te kurulan Bilecik Kültür Derneği´nde oldukça aktif olarak çalıştı. Bilecik´te ilk kez yapılan "Haşhaş Mitingi"nin düzenleme komitesinde yer aldı. 12 Eylül darbesinden önce bir yolunu bulup Almanya´ya zorunlu göç etmek zorunda kaldı. Almanya Hamburg´ta Sosyal Danışman olarak çalışıp Türkiye´den göç eden dil bilmez, yol bilmez gurbetçilere danışmanlık yaptı yıllarca. Adalet Bakanlığı´na bağlı olarak cezaevindeki suçlu çocukların psikolojik eğitimleri işinde çalıştı. 

Almanya´da kaldığı süre içinde gençlik hareketleri içinde yer aldı. Sosyal faaliyetlerini yıllarca sürdürdü. 2009 Yılından beri seçildiği Kent Meclisi´ne 11 Eylül 2016 günü yapılacak seçimde yine Alman Sosyal Demokrat Parti´den aday gösterildi. 

 SPD, Osman Can´ın  fotoğrafını seçim afişinde kullanarak sosyal medyada yayımlayınca, hemen Osman Can´a ulaşıp bilgi istedim. Gönderdiği mektubu aynen paylaşıyorum:

 "Merhaba Ergün,

Biliyorsun Almanya?da 16 Eyalet var ve bu Eyaletler bagimsiz yasa ve yönetme özgürlügüne sahipler.
Bunun yaninda ayrica bu Eyaletlerde bagimsiz kendi kendini yöneten ve hem eyaletle Hem de genelde Almanya yönetimiyle uyum icinde calisir ve yönetilirler.

Stade Sehri, Asagi Saksonya Eyaleti?nde kücük bagimsiz bir Sehir.

Asagi Saksonya Eyaleti?nde 11.09.2016 tarihinde tüm Sehir Semt ve Mahallelerinde Sehir Meclisleri, Muhtarliklar ve Semt yönetim secimleri yapilmakta ve ben de Stade Kentinde Sehir Meclisinde zaten 2009 yilindan beri Hem Mecliste Hemde Meclisin altindaki degisik kurumlarda faaliyetlerde bulunmaktayim ve bu secimde de bu faaliyetlere devam etmek istedigimden aday oldum.
Bu siyasi Faaliyetlerin yaninda Hem Göcmen Türk Derneginde Yönetimde Hemde tüm yabancilarin - Lübnanli, Türk, Kürt,Pakistan, Afganistan, Ingiliz, Fransiz, Iranli, Bulgar vs. - Federasyonu Olan SOZIAL e.V. da yöneticilik yapiyorum. Bu cati derenegini de 2010 yilinda arkadaslarla beraber ben kurdum.

Sadece Yabancilarin degil tüm bizim Sehirde oturan insanlarin sorunlarinin cözümünde, gelismekte olan Sehrin yapilanmasinda da elbette bizlerin olmasi ve Sehri beraber yönetmemiz burada yasayan insanlarin yararinma olacaktir diye düsündügümden aday oldum.

Yaklasik 50 000 nüfuslu bir sehrin yönetimi elbette kolay olmadigi gibi, burada yasayanlarin beraberligi ve kimsenin dislanmadan bu sehirde Insanca yasamasi elbette benim de amacim.

Yönetimde olmak ve bu amaclar dogrultusunda insanlara hizmet etmek beni ayrica da mutlu ediyor.

Bu Sehirde Sol Parti- LINKE , Hiristiyan Demokrat Parti-CDU, Yesiller Partisi - Die GRÜNE, Liberaller- FDP oldugu gibi Sosyal Demokratlarin da Partisi - SPD var. Ve 11.09 2016 seciminde yarismaktalar
( Elbette daha saymadigim bircok sag ve Fasist Partiler de var. Ben kendimi tam orada bulmasam da SPD- Sosyal Demokrat Partiden adayim ve onlardan da 2009 da listede yer aldim ve secildim. Bizler su anda Yesillerle beraber Mecliste cogunluktayiz ve sehri bizim sectigimiz bir bayan baskanla yönetmekteyiz. ( Bu bayan arkadas da Hamburgda benimle beraber Ünüversitede Ekenomi ve Politik okumustu.)

Benim yanimda ayni Partiden SPD Semt ve Muhtarlik Meclislerine daha iki Türkiye kökenli arkadas aday oldular. Daha sonraki secimlerde ben cekilip onlari Sehir meclinde aday gösterecegiz.

Ayrica bir Pakistanli arkadas da CDU- Hiristiyan Demokrat Partiden Sehir meclisine aday var.

Tüm Partilerle beraber birseyler yapmak ve kücük, hekesin herkesi tanidigi bir Sehirde beraber hareket etmek burada olagan bir sey ve inan insana zevk de veriyor. Düsüncelerin ayri olmasi dostluklarin kurulamadigi anlama gelmiyor. Insan baska dösündügü halde arkadas ve dost olabiliyor. Önemli olan Düsüncede cogunlugu insanca tartisarak ve sehrin yarararina saglayabilmek.
Orayi bilmiyorum ama, burada Sehir Parlementosu yaklasik tüm insanlarin yasamlarini ilgilendiren konularin konusulup karara baglandigi bir Meclis.
Yol ve Su , elektrik ve Gaz, Okul ve Cocuk, Yuvalarinin kurlmasi ve Finanse edilmesi, Isyerlerinin acilmasi ve is imkanlarinin artirilmasi, Dairelerde calisanlarin ayliklarindan, Issizlere ödenen paranin v.s. dahi konusulup karara baglandigi ve iyi bir yasamin Sehirde Organisationu bu mecliste görüsülüp karara baglanmakta.

Bizim Türkiye?den gelen insanlarimizin da, artik ben buraliyim deyip aday olmalarinin saglanmasi, katilimin artirilmasi, buraya uyumu kolaylastiracaktir. Burada uyum saglayan inmsanlarimiz sadece huzurlu olmayacak ayrica cocuklarinin gelecegine de sahip cikacaklardir.
Dilerim bunu basaririz.

Kal saglicakla

Osman CAN"

 



engin aral
29.01.2017 20:38:07
osman arkadaşım ben bilecikten engin aral. aynı mahallede ve Edebali ilk okulundan sınıf arkadaşınım. bilecikteyim. görüşmeyi çok isterim. saygılarımla

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ