ŞEFKAT ELİ PROJESİ DEVAM EDİYOR

ŞEFKAT ELİ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Şefkat Eli Projesisi kapsamında vatandaşlarımıza 2 aydır hizmet veriliyor.

İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından Şefkat Eli Projesi yapıldı. Proje kapsamında vatandaşlarımıza 2 aydır hizmet veriliyor. Vakıf bu projeyle talep odaklı hizmet yerine arz odaklı hizmete geçmiş bulunuyor. Hizmet artık vatandaşlarımızın evlerine kadar götürülüyor. Proje kapsamında 4 bayan görevli işe alındı. 70 ve üzeri yaş grubunda ihtiyaç sahibi 40 aile belirlendi. Her gün 4 aileye gidilip evleri temizleniyor, sobaları yakılıyor, yemekleri yapılıyor ve imkân dâhilinde tüm ihtiyaçları için yardımcı olunuyor. Ayrıca proje kapsamında her iki ayda bir bütün vatandaşlarımıza sağlık ocağından görevli personel gidip sağlık kontrolü yapıyor ve muayene ediyor.

Proje kapsamında hem yaşlı ve muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor, hem yalnızlıkları gideriliyor hem de 4 kişinin istihdamı sağlanıyor.

Vatandaşlarımız ilk başta projeye pek sıcak bakmamalarına rağmen hatta projeden faydalanmak istememelerine rağmen, geçen süre içinde projeden faydalanan vatandaşlarımızın memnun kalmasından dolayı şimdi istemeyenler bile tekrar gelip projeden faydalanmak için başvuruda bulunuyorlar. Projeden faydalanan vatandaşlarımız ise devletimizin ve milletimizin bekası için dua ediyorlar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorlar.

Kaymakamımız Mehmet KILIÇ proje ile ilgili olarak “Biz vatandaşımıza devletin şefkat elini uzatıyoruz. Onların ihtiyaçlarını onlar söylemeden tespit edip en kısa zamanda çözüme kavuşturuyoruz. Biz kimsesizlerin kim’ iyiz, biz onların çocukları, kardeşleriyiz. Biz onlara bu gözle bakıyor ve ihtiyaçlarını bu gözle gidermeye çalışıyoruz. İnsanlarımıza değer veriyoruz inşallah başka projelerimizde olacak.” Dedi.

Vakıf Müdürü Hüseyin YANIK ise “3294 sayılı yasa kapsamına giren tüm vatandaşlarımıza yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Onlara çok değer veriyoruz. Hatta vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak için Vakfımızı hükümet konağımızın 2. Katından zemin katına indirdik. Tüm vatandaşlarımıza kapımız açık hatta Vakfımıza ulaşmakta zorluk çekenler telefonla bile vakfımızı arayıp sorularını sorabilir ve ihtiyaçları varsa Vakfımıza bildirebilirler” dedi.

(Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı irtibat telefon numarası 0 228 431 25 16 dır.)



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ