SOSYAL SORUMLU ESNAF BÖYLE OLUR

SOSYAL SORUMLU ESNAF BÖYLE OLUR

Benzin İstasyonu Sahibi Necati UYSAL, Gölpazarı`ndaki her iki benzinliğine de engelli tuvaleti yaptırdı.

Gelişmiş şehirlerde ve otoyollarda bile önem verilmediği için dikkat edilmeyen bir duyarlılık örneği 7000 nüfuslu bir Anadolu kasabasında unutulmayarak tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Ülkemizde bir çok alanda engelli vatandaşlara gösterilen ilginin bir örneği Gölpazarı ilçesi`nde görüldü.

İlçede Necati Uysal tarafından işletilen iki adet petrol istasyonunda engellilere özel şekilde düzenlenmiş WC (tuvalet) yapıldı. Bir tanesi Atatürk Caddesi üzerindeki Uysal Petrol, diğeri Beşevler Köyü`ndeki benzinlikte yapılan engelli tuvaletleri Gölpazarı`nın yüz akı olacaktır. Zira ilçede hiçbir genel tuvalette engelli tuvaleti bulunmamaktadır.

Büyükşehirlerin  bir çok alışveriş merkezlerinde ve otoyol benzin istasyonlarında bile eksikliği hissedilen ve engelli bireyler için büyük bir sıkıntı oluşturan engelli tuvaletlerin Gölpazarı’nda  yapılması ilçedeki ve ziyaretçi engelliler için büyük kolaylık oldu.

Normal tuvaletleri kullanmada büyük zorluklar yaşayan ve benzin istasyonundaki tuvaletlerin yapımını memnuniyetle karşılayan bazı engelli vatandaşlar, yapılan bu çalışmayı çok beğendiklerini belirterek; “Büyük şehirlerde ve gelişmiş benzin istasyonlarında bile görmekte zorlandığımız bu tür özel tuvaletlerin yapılması öncelikli olarak bir duyarlılık ve bilinç işidir. Kendisinde sosyal sorumluluk hisseden, herkesin bir engeli adayı olduğunu düşünebilen kişilerin işidir. Bu konuda Necati Uysal’a  duyarlılığından dolayı çok teşekkür eder, 7000 nüfuslu küçük bir ilçede gösterilen bu duyarlılığın diğer alışveriş merkezleri, benzin istasyonları, devlet daireleri ve diğer kullanım alanları için örnek olmasını dileriz” dediler.

Konu hakkında açıklama yapan Uysal, yapılan özel tuvaletlerin bir eksikliği kapatmasından dolayı memnuniyetini ifade ederek; ‘İlk olarak bu fikir, ilçemize yemin töreni için gelen asker yakınının çektiği sıkıntıya şahit olmamla başladı. Burada hizmet eden bir esnaf olarak bu konuda kendimin de bir sorumluluğumun olduğunu hissettim. Bugüne kadar böyle bir eksikliğin varlığını dahi bilmiyordum. Hemen kendimize ait olan benzin istasyonlarında engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği standartlara uygun bir biçimde tuvaletlerin yapımına başladım. Şimdi her karşıma gelen olayda engellileri de hesaba katarak plan yapıyorum. Bence bundan sonra yapılacak her türlü bina, yol vb tesisler engellilere göre ayarlanmalıdır" dedi.



Bilecik

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ