SÜLEYMAN ŞAH BELGESELİ´NİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI.

SÜLEYMAN ŞAH BELGESELİ´NİN ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI.

Ertuğrul Gazi´nin babası olan Süleyman Şah´ın hayatını konu alan "Süleyman Şah Belgeseli" Yenipazar´da çekilip tamamlandı.

Ertuğrul Gazi´nin babası olan Süleyman Şah´ın hayatını konu alan "Süleyman Şah Belgeseli" Yenipazar´da çekilip tamamlandı. 

Türk Tarih Kurumu´nun isteği isteği doğrultusunda Türkiye´de ilk defa yapılan belgeselin çekimleri Tasarım Medya Reklam Grubu tarafından yapıldı. Belgesel çekimlerine Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü destek verirken, Yenipazar yerel halkından da pek çok insan görev aldı.

/resimler/2018-10/24/0848113257722.jpg

Koltuklarımıza oturup yayıla yayıla seyredeceğimiz belgeselin perde arkasında gerçek çileyi Yenipazar Belediyesi´nin fedakar emekçileri çekti. Gece gündüz çekimlerin aksamaması için Eskişehir´den gelen atların yemlenmesi, sulanması ve bakımlarının yapılması için değişik yerlerdeki ahırlara koşturan belediye çalışanlarından tutun, Yenipazarlı kadınların yöresel giysilerini ayarlamak başta olmak üzere, sabah 06´da işe gelip çekim için gelen 50 kişilik ekibin 3 öğün yemeklerini hazırlayıp rahat etmeleri için büyük fedakarlıkla çalışan bayan belediye personelinin sayesinde, sorunsuzca bir belgesel çekimi tamamlanmış oldu. 

/resimler/2018-10/24/0844247315776.jpg

Süleyman Şah Belgeseli çekimlerinin göç sahnesinde İmzadiye Terzi, Ayşe Alkaya, Hesna Karakaya, Kamile Karakaya, Tülin Özcan da rol almıştır. Düğün sahnesinde ise Yenipazar halkından, Emine Özden, Emine Özmen, Mediha Sarıkaya, Dursun Kara, Gülşen Ünsal, Ayşe Aşır, Aşağıboğazlı Emine Ünal, Fatma Uysal, Mehmet Keskin, Nuri Güven, Yusuf Aydın, Ömer Demir, İsmail Ünal oynadılar. 

Öte yandan aylardır bu çekimlerin Yenipazar´da yapılması için çaba gösteren Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, gece gündüz özverili bir çalışmanın ardından,  böyle bir belgeselin İlçemizde çekilmesinin ilçe tanıtımında büyük destek vereceğini söyleyerek: "Böyle bir çekim ekibini, özellikle Atamız Süleyman ŞAH´ ın hayatının belgeselinin çekimlerine ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduk. Böylesine önemli bir belgeselin ilçemizde çekilmesi için bizi ilgililer ile  tanıştıran Harmanköylü hemşehrimiz  Sayın Dr. Sezgin Sarıkaya´ya, çekimi yapan Tasarım Medya Reklam Matbaa Genel Koordinatörü Sayın Aydın Metin Bey´e ve Yenipazar halkımızın vermiş olduğu güç ve desteğe teşekkür ederim. Ama en büyük teşekkürü 4 gün boyunca evinden, ailesinden ve çocuklarından fedakârlık gösterip canla başla İlçemiz için gece gündüz çalışan personelime ediyorum.  Her şey Yenipazar ve halkımız için." dedi.

/resimler/2018-10/24/0024532876809.jpg

Fotoğraf ve video için Gülşen Uysal´a teşekkür ederiz.



Bilecik

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:28

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ