SÜZMEN GÖLETİNE 5000 ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

SÜZMEN GÖLETİNE 5000 ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

40 cm´den küçük balıkların avlanmaması ve en az bir kez üremesine imkan tanınmasını balıkçılarımızdan bekliyoruz.

T. C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; ülkemiz su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin; korunması, sürdürülebilir kullanımı gelecek nesillere miras bırakılmasının sağlanması sorumluluğu ile ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılmasını sağlamaktadır.
 
Su ürünleri kaynaklarımızda nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının desteklenmesi için 1970 yılından itibaren yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında su kaynakalrımıza 50 milyon adet sazan, kalkan, mersin ve karadeniz alabalığı yavrusu bırakılmıştır. Bu çalışmalar 2016 yılından itibaren "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında yürütülmektedir. 
 
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri´nde 2017 yılında üretilen 5 milyon sazan balığı yavrusundan İl Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda 5000 adet sazan yavrusu Yenipazar Süzmen Göleti´ne bırakılmıştır.
 
Bu kapsamda, beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm´den küçük balıkların avlanmaması ve en az bir kez üremesine imkan tanınmasını balıkçılarımızdan bekliyoruz.
 
Gelecek yıllarda yeni türlerin su kaynaklarımıza bırakılması sağlanacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
 


EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ