TEKNOSA HEDİYE ÇEKİ FACEBOOK MESAJINA DİKKAT

TEKNOSA HEDİYE ÇEKİ FACEBOOK MESAJINA DİKKAT

Son günlerde hızla yayılan facebook Teknosa Tuzağına dikkat.

Facebook kullanıcılarının hesabını ele geçiren dolandırıcılar arkadaş listelerindekilerle normal konuşmaya başlıyor ve telefon numarasının faturalı olduğunu kontrol ediyor. Faturalı hat sahiplerine mesaj göndereceklerini belirten dolandırıcılar, mesajı onaylamalarını herhangi bir ücret ödemeyeceklerini belirtiyor.

Arkadaşıyla konuştuğunu zanneden mağdurlar gelen mesaja ‘evet’ veya ‘onay’ yazıp cevaplayarak belirtilen servise mesaj gönderiyor. Böylece dolandırıcı amacını ulaşmış oluyor ve 60 lira ile 200 lira arasında değişen para kullanıcının faturasına yansıyor.

Hattınızı Mobil Ödemelere Kapatın!

Ücret kesildiğini faturasında gören kullanıcılar GSM operatörleriyle görüşüyor ancak yansıyan ücretler için çözüm bulunamıyor. Benzer bir tuzağa düşmemek için GSM operatörünüzle görüşüp hattınızı mobil ödemelere kapattırabilirsiniz.

Teknosa Uyarıyor!

“Kurumumuzun sosyal medya üzerinden telefon mesajı göndermek suretiyle hediye çeki dağıttığına ilişkin duyumlar alınmış olup, kurumumuzun böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Sosyal medyada şirketimiz ismi ve/veya logosu hukuka aykırı bir şekilde kullanılmak suretiyle, ürünlerin piyasa değerinin çok altında satın alınabileceğine ya da hediye çeki vaat edildiğine ilişkin haber, mesaj, Reklam veya gönderilen SMS’lere itibar edilmemesini tüm tüketicilerimizin bilgisine sunarız.”



Bilecik

18.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:20

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ