VATANDAŞ BELEDİYE ÇALIŞMALARI HAKKINDA NE DEDİ ?

VATANDAŞ BELEDİYE ÇALIŞMALARI HAKKINDA NE DEDİ ?

VATANDAŞ BELEDİYE ÇALIŞMALARI HAKKINDA NE DEDİ ?

 Yenipazar`da röportaj yapıldı.

Bilecik ilçe ve beldelerde röportaj yapan Sakarya Gazetesi Yenipazar`daydı. Yenipazarlılara belediye çalışmalarından memnun olup olmadıklarını aynı zamanda Yenipazar`ın gelişmesi için neler yapılabileceğini sordular, Yenipazarlı vatandaşlarda tıpkı Gölpazarlılar gibi, yol ve sanayi vurgusu yaptılar.

"Yenipazarlılara bir dokun, bin ah işit"

Yenipazar da vatandaşlarla yaptığımız röportajlarda, Belediyenin çalışmalarından memnun olanlarda vardı, taş üstünde taş yok diyenlerde vardı. İlçedeki yol sorunundan mahalle aralarındaki temizliğe kadar birçok tespitte bulunan vatandaşların büyük bir çoğunluğu memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

"Yenipazar`a sanayi getirilmeli"

Mikrofonlarımızı uzattığımız Yenipazarlı vatandaşlar "Sanayi olmadan olmaz" dediler. İşsizliğin ilçede çok fazla olduğunu söyleyen Yenipazarlılar, işsizlik sebebiyle de nüfus göçünün önüne geçilemediğini ifade ettiler. İlçede bulunan nüfusun en büyük geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Yenipazarlılar, yollarının kötü olması sebebiyle de tarım da kullanılan zirai ilaç ve gübrelerin ilçelerine getirilemediğini söylediler.

"Acilen yol yapılmalı"

Yenipazarlılar da komşuları Gölpazarlılar gibi ne çekiyorlarsa bu yoldan çektiklerini kaydettiler. Yenipazar için ne yapılması gerektiğini sorduğumuz vatandaşlardan aldığımız cevaplarda, birinci sırayı hep yol ihtiyacı aldı. Yenipazar`ın her geçen gün kan kaybetiğini ifade eden vatandaşlar bu kanamayı durdurmak için ilk etapta acilen yol yapılmalı dediler.

Yol problemi için doğrudan bir adres gösteremeyen Yenipazarlılar`ın içerisinde, Belediye`ye de pay çıkaranlar vardı, hükümet partisinden belediye yönetimleri olmasına rağmen hükümetin yeterince ilgilenmediğini söyleyenlerde vardı.

"Kim olsa daha fazlasını yapamaz"

Mikrofonlarımızı uzattığımız Yenipazarlı vatandaşlardan bazıları ilçenin sıkıntıları olduğunu fakat bu sıkıntıların Belediye Başkanlığı`ndan kaynaklanmadığını ifade ettiler. Yenipazar`ın bulunduğu konum ve stratejik yapısı nedeniyle Yenipazar`ın mevcut potansiyelini geçemeyeceğini belirttiler. Belediye`nin bu mevcut potansiyel içerisinde yerel yönetimler anlamında vermesi gereken hizmetleri verdiğini , "Kim olsa daha fazlasını yapamaz." dediler.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Ahmet Meşe - Sakarya Gazetesi



Bilecik

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ