VELİ PAŞA GÖZALTINDA

VELİ PAŞA GÖZALTINDA

VELİ PAŞA GÖZALTINDA

velipasa.jpg Emekli Tümgeneral Veli KÜÇÜK, "Ergenekon Operasyonu" kapsamında gözaltına alındı. velipasa.jpg "Jitem`in kurucusu olduğu öne sürülen general Veli Küçük, olaylı avukat Kemal Kerinçsiz, Emekli albay Fikret Karadağ ve gazeteci Güler Kömürcü`nün de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Operasyonun dün gece saat 3`te, 40 ayrı noktada aynı anda başlatıldı. Gözaltında 30`un üstünde isim var. Operasyonun adı ise ERGENEKON OPERASYONU... Ümraniye`de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yeni bir operasyona imza attı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Emekli Tümgeneral Veli Küçük, Avukat Kemal Kerinçsiz, Akşam Gazetesi Yazarı Güler Kömürcü`nün de bulunduğu 30`un üstünde kişiyi gözaltına aldı. Polisin Ümraniye olayından sonra bu kişileri izlemeye aldığı ve telefonlarının dinlendiği bildiriliyor. Gözaltındaki kişilerin avukatları ile görüşmelerine de izin verilmiyor. GÖZALTINDAKİ İSİMLER: Veli Küçük : Emekli Tümgeneral Kemal Kerinçsiz : Büyük hukukçular birliği başkanı Güler Kömürcü: Akşam gazetesi yazarı Sevgi Erenerol : Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi`nin basın sözcüsü Fikret Karadağ : Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Ali Yasak: Drej Ali lakabı ile tanınıyor Sami Hoştan: Arnavut Sami lakabıyla biliniyor. Tanju Okan: Kuvvayi Milliye derneği yöneticisi Hüseyin Gürün: Kuvvayi Milliye derneği yöneticisi Zekeriya Öztürk: Emekli binbaşı (Ümraniye olayında gözaltına alınan Muzaffer Tekin ile ismi gündeme gelmişti) Fuat Turgut: Yasin Hayal`in avukatı Gözaltındakilerden Sevgi Erenerol ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. SORUŞTURMANIN İÇERİ?Ñ?æİ 21 kişinin, Hrant Dink cinayeti, Danıştay`a yapılan saldırı, Cumhuriyet Gazetesi`ne el bombası atılması, iki kilise rahibine yapılan saldırı olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına aldığı iddia ediliyor." ( Kaynak: Bu haber http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=124338 adresinden alınmıştır) Ayrıca aşağıdaki haber http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=295011 adresinden alınmıştır.

"...Edinilen bilgiye göre, Ümraniye Çakmak Mahallesi Güngör Sokak`taki bir gecekonduda ele geçirilen el bombalar, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle Veli Küçük`ün zaman zaman kullandığı Türkmen köyündeki evinde arama yaptı.

Jandarmanın da hazır bulunduğu arama ve kontrollerde, Veli Küçük`ün ruhsatlı tabancasına ait mermiler, gazete kupürleri ve dergiler bulundu. Soruşturma kapsamında, Veli Küçük ile Kemal Kerinçsiz`in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı"



Bilecik

29.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 13:02
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ