VİCDANSIZLAR!

VİCDANSIZLAR!

Yeni doğan köpek yavrularını bir çuval içinde canlı canlı suya atıp üstlerine taş basarak boğdular!

Yeni doğan köpek yavrularını bir çuval içinde canlı canlı Yenipazar Çayında suya atıp üstlerine taş basarak boğdular!

/resimler/2017-7/12/2154306975482.jpg

Oktay Özmen

Oktay Özmen, Ankara´da ikamet edip doğmadığı ancak her yaz çocukluğunu geçirdiği baba toprağına ev yaparak çocukluğunda olduğu gibi yazlarını yine Yenipazar´da geçiriyor. Bir sabah erkenden yanına kızı Naz´ı da alarak Yenipazar Çayı´nda çocukluğunda sığır güttüğü günleri yeniden yaşamak için ve deredeki balıkları çocuğuna göstermek amacıyla çay boyu gezerken çuval içinden dışarı fırlayan ölü köpek yavrularını görüp dehşete düşer. 

/resimler/2017-7/12/2144481964047.jpg

Kızını ordan uzaklaştırıp göz yaşları içinde ölü yavruları toplayıp mezar yaparak topluca toprağa gömer. Gördüğü vahşetten oldukça etkilenen Oktay Özmen: "Bu acımasızlığı yapan kişi mutlaka bulup cezalandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bu köpek yavruları da canlıdır ve yaşam hakları vardır. 5 - 6 adet yeni doğan ve gözleri dahi açılmadan canlı vaziyette bir çuvalın içine koyup suya bastırmak cellatlıktır, katilliktir." dedi.

Yapılan araştırmada av köpekleri istenmeyen gebelik sonucu doğum yaptıklarında yavruları olduğu için ava gitmez, gitse bile verimli avlanmayıp fırsat bulunca yavrularını emzirmeye kaçtığından, köpek sahipleri çare olarak, doğum sonrası köpeğin yavrularını yalamasına bile olanak bırakmadan topluca ölüme terk etmektedirler. 



Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ