YENİPAZAR BAYRAMA HAZIR

YENİPAZAR BAYRAMA HAZIR

Yenipazar Belediyesi Yenipazar´ı bayrama hazırladı.

Anneler çocuklarını güzelce yıkayıp tertemiz giysiler giydirerek nasıl bayrama hazırlarsa, Yenipazar Belediyesi de Yenipazar´ı aynı özenle bayrama hazırladı. Pırıl pırıl rengarenk bir Yenipazar bayrama hazır. Yenipazar´a girerken farkedilecek güzellik, çarşı dediğimiz Cumhuriyet Alanı´nda doruğa ulaşıyor.  Cumhuriyetin 10´nuncu yılı anısına hazırlanan, Türkiye´de başka bir örneğini görmediğimiz, üzerinde "YENİPAZAR MERKEZ NAHİYE HALKI ONUNCU CUMHURİYET BAYRAMINI BU MEYDANDA KUTLULADI" yazan Anıt Taş bütün görkemiyle alanda duruyor. Avrupa kentlerini aratmayan bir güzellik karşılıyor. Gece olunca Cumhuriyet Alanı farklı bir güzelliğe bürünüyor. Işıklı Ay yıldız ve rengarenk ağaç, ışıklı yollar...

/resimler/2017-6/24/0845126066997.jpg

Anlatımı zor ancak yaşayarak görülebilecek bir Yenipazar´ı bayrama hazırlayan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, konuyla ilgili olarak: "Gelen kılıç gibi bayram derlerdi yaşlılarımız. Biz de bayramların önemini bildiğimizden özenle ve sıkı bir çalışmayla bayrama hazırlandık. Mezarlıklarımızı temizledik. Çöte´deki her iki mezarlığı temizlediğimiz gibi, çevresini telörgüyle çevirip kapılarını taktık. Hemşerilerimiz tertemiz mezarlıklarda ölmüşlerinin ruhuna dualarını okuyabilirler.  

Öte yandan çocuk parklarını yeniledik,  çocuklarımız parklarda güvenle oynasınlar diye. Hemşerilerimiz diğer parklarda da pırıl pırıl masa ve banklarda oturup zaman geçirebilirler. Mesire alanlarını temizledik. Suyu şifalı Kayacık tertemiz oldu, yaban hayvanlarının da yararlandığı çeşmesinin oluğunu bizzat ben kendi ellerimle temizledim. Göletteki piknik alanı da hazır. Benim tek ricam, vatandaşlarımız çöplerini ortalığa bırakmasınlar. Temiz bulup temiz bıraksınlar. Temizlik ve çevre duyarlılığının okulu yok, bunu görev edinmeli ve uygulamalıyız. 

Son dönemde yoğun yağış olmasına rağmen işçilerimiz büyük bir özveriyle canlarını dişine takarak çalıştılar. Eğer bugün pırıl pırıl tertemiz bir Yenipazar´da yaşıyorsak işçilerimizin emeği sayesindedir. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederim. 

Yenipazar´da bayramını geçirecek olan misafirlerimiz, dönüşlerine gururla Yenipazar´ın güzelliğini anlatacaklardır. Ben şimdiden tüm hemşerilerimizin ve emekleri ödenmez çalışanlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum." dedi. 

/resimler/2017-6/24/1029011969738.jpg

(Haberde kullandığımız bazı fotoğraflarlar için Ali Ünal´a teşekkür ederiz.)



Bilecik

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:25

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ