YENİPAZAR VE KÖYLERİNDEKİ ÇİFTÇİLERİMİZİN SUÇU NE?

YENİPAZAR VE KÖYLERİNDEKİ ÇİFTÇİLERİMİZİN SUÇU NE?

MHP Yenipazar İl Genel Meclis üyesi Osman Varolu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı´nın yulaf ürününe verdiği destek priminin Yenipazar ilçesi ve köylerindeki çiftçiyi kapsamadığını belirterek facebook´tan yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi.

MHP Yenipazar İl Genel Meclis üyesi Osman Varolu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı´nın yulaf ürününe verdiği destek priminin Yenipazar ilçesi ve köylerindeki çiftçiyi kapsamadığını belirterek facebook´tan yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi.

Bilecik ve diğer ilçelerin yulaf destek primi alırken, sadece Yenipazar´daki çiftçilere verilmemesini anlayamadığını belirten Varolu, ?geçim kaynağı seracılık üzerine kurulu olan İnhisar ilçemize yulaf desteği verilirken, 2016 yılında 4.145 dönüm yulaf ekimi yapan Yenipazar çiftçisine destek primi verilmemesi düşündürücü? dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü´nün personel sıkıntısının da hat safhada olduğunu belirten Osman Varolu, yaklaşık 2 yıldır kadroların boş olduğunu ve personel verilmediğini belirterek, işleri hizmetli ve şoför kadrosu ile işkur bünyesinde çalışanların yaptığını belirtti.

Osman Varolu, açıklamasında, ?Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı´nın yulaf ürününe verdiği destek primi Yenipazar ilçemiz ve köylerindeki çiftçimizi kapsamadığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Kaldı ki Bilecik ve diğer ilçelerimiz yulaf destek primi alırken, sadece Yenipazar´daki çiftçilerimize verilmemesine anlam veremiyorum.

Yenipazar Bilecik´in ilçesi değil mi, bu durumun sorumluları kim? Geçim kaynağı seracılık üzerine kurulu olan İnhisar ilçemize yulaf desteği verilirken, 2016 yılında 4.145 dönüm yulaf ekimi yapan Yenipazar çiftçisine destek primi verilmemesi düşündürücü. Yenipazar´daki çiftçimize yapılan bu haksız uygulamanın sorumluları kim ise bu haksızlığı ve adaletsizliği düzeltmelerini umuyor ve bekliyorum.

Bir önemli sorunda İlçe Tarım Müdürlüğümüzün personel sıkıntısı hat safhada. Yaklaşık 2 yıldır kadrolar boş, yerlerine personel verilmiyor. İlçe tarımın işlerini hizmetli kadrosundaki, şoför kadrosundaki birde işkur bünyesinde çalışan arkadaşlar yapıyor.

Bilecik ilçelerimizin içinde bütün geçim kaynağı tarım, meyva ve hayvancılık üzerine kurulu olan Yenipazar ilçemizin Tarım Müdürlüğü´ne ve tarıma verilen önem içler acısı. Yenipazar çiftçisi tüketen değil çalışan, üreten ve ülke ekonomisine katkı sağlayan konumdadır.

İl Tarım Müdürlüğü´nün ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığımızın Yenipazar´daki çiftçilerimizin yulaf destek primlerini ve ilçe tarımdaki personel eksikliğini çözmesini istiyorum. İlçemiz tarım ve hayvancılık ilçesi, tarım olmazsa sen aç, ben aç, o aç, herkes aç? görüşlerine yer verdi.

Kaynak: Yarın Gazetesi



Ali Güven
10.11.2016 15:43:36
Osman, memleketimizin sorunlarını zamanında tespit ettiğin ve dile getirdiğin için teşekkürler.Çalısmalarının ve gayretlerinin devamını diliyorum.

Bilecik

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ