Tarih: 03.04.2018 18:32

YENİPAZAR´A YAPILMASI PLANLANAN YATIRIM 9 EVET 11 HAYIR İLE ERTELENDİ

Facebook Twitter Linked-in

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci bileşiminde Yenipazar İlçesi´ne yapılması planlanan çocuk parkı ve okul servislerinin indirme-bindirme yeri için görüşülen gündem maddesi 11 hayır oyuna karşılık 9 evet ile Mayıs ayında görüşülmek üzere ertelenirken, Bozüyük MHP´li İl Genel Meclis üyesi Zeki Uyanık´ın red oyu kullanarak AK Parti grubunu desteklemesi toplantıya damga vurdu. 1 evet oyu verilse kabul edilecek yatırım için Yenipazar Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Necati KESER´in de red oyu vermesi şaşkınlık yarattı.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi Oğuz Sertler başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilirken, tek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Yenipazar İlçesi, Zafer Mahallesi´nde bulunan alanın Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü adına olan tahsisinin iptal edilerek, söz konusu taşınmazın çocuk oyun grubu kurulması ve okul güvenliğinin sağlanması amacı ile servis araçlarının indirme-bindirme alanı olarak düzenlenmek üzere Yenipazar Belediye Başkanlığı´na tahsis edilmesi talebi 10 AK Partili ve 1 MHP´li İl Genel Meclisi üyesinin red kullanması neticesinde Mayıs ayına ertelendi.

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve MHP İl Başkanı Mehmet Karuk´un da hazır bulunduğu toplantıda gündeme alınan maddenin Mayıs ayında görüşülmesini talep eden AK Parti grubu red oyu kullanırken, MHP´li diğer 4 üyenin onay verdiği gündem maddesine MHP´li Bozüyük İl Genel Meclis üyesi Zeki Uyanık´ın da red oyu kullanması dengeleri bozdu.

Zeki Uyanık´ın AK Parti´nin yanında red oyu kullanması CHP´li ve İYİ Parti´li üyeler arasında çeşitli eleştirilere neden oldu. Muhalefet partileri önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan komisyonlara üye seçimlerinde de Zeki Uyanık´ın AK Parti´yi destekleyebileceği yorumlarında bulunurlarken, en çok merak edilen konu ise MHP´li Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden´in bu durum karşısında ne gibi bir tutum sergileyeceği oldu.

Kaynak : Yarın Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —