SANATÇI FARUK DEMİR YENİPAZAR` DA
SANATÇI FARUK DEMİR YENİPAZAR` DA
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm türküsünü Türkiye`ye tanıtıp sevdiren Faruk DEMİR, Yenipazar`ı ziyaret etti.
CHP Parti Meclisi Üyesi 21. Dönem Ardahan Milletvekili Faruk DEMİR, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar TÜZÜN ve İl Başkanı Yardımcısı Mehmet YILMAZBAŞ ile birlikte, Yenipazar CHP İlçe Başkanlığı` nı,?Ǭ? Ziraat Odası Başkanlığı` nı, Çevre Köyleri Kalkınma Kooperatif Başkanlığı` nı, ve Yenipazar esnafını ziyaret ettiler.
12 Eylül 2010 Anayasa referandum oylaması ile ilgili AKP` nin tek parti darbesine HAYIR, AKP`?Ǭ? nin sekiz yıllık yalan ve talan düzenine HAYIR, AKP` nin aldatma ve kandırma düzenine HAYIR kampanyasında bulundular.
Ben yargıcı seçeyim, yargıç beni aklasın düzenine HAYIR, kul hakkı yiyen iktidara HAYIR, AKP` nin tek başına yazdığı anayasaya HAYIR, memura grevsiz, göstermelik toplu sözleşme hakkına HAYIR, AKP` nin 12 Eylül tüccarlığına HAYIR, gerçek sorunları çözmeyen göstermelik değişikliklere HAYIR diyerek ilçenin genel ve yerel sorunlarını dinleyip ilçemizden ayrıldılar.
FARUK DEMİR KİMDİR ?
Ardahan`da dünyaya gelen sanatçı ilk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak`ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.
?¢?Ǩ¬¢ 1987 yılında TRT`nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT`de çalışmaya başladı.
?¢?Ǩ¬¢ Bu görevi 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü. Bu zaman dilimi içerisinde TRT televizyonlarında Kuşak`tan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı.
?¢?Ǩ¬¢ Aynı yıllarda kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan`ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.
?¢?Ǩ¬¢ 1999 yılında DSP`den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi.
?¢?Ǩ¬¢ Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı yaptı.
?¢?Ǩ¬¢ Yine Milletvekilliği döneminde Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.
?¢?Ǩ¬¢ Sanatçı halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B televizyonunun Genel Koordinatörlüğünü
?¢?Ǩ¬¢ Ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmaktadır.
?¢?Ǩ¬¢ Sarı Saçlım Mavi Gözlüm adlı albümündeki Sarı Saçlım Mavi Gözlüm türküsüyle halkın Atamıza olan özlemini dillendirdi.
?¢?Ǩ¬¢ MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanlığı ,
?¢?Ǩ¬¢ Ardahan İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Faruk Demir
?¢?Ǩ¬¢ CHP (PM) Parti meclisi üyesidir
?¢?Ǩ¬¢ Söz yazarlığı ve beste çalışmalarının yanı sıra Anadolu`nun çeşitli yörelerinden derlediği geleneksel türküleri kültürümüze kazandırmaya devam ettirmektedir.
Faruk DEMİR, Yenipazar`da incelemelerde bulunurken esnafları ziyareti sırasında yerel sanatçımız?Ǭ? bakkal Mehmet ÜNSAL`ın bağlamasıyla Aşık Mahsuni`nin Kutsal Özlem (Sarı saçlım mavi gözlüm) adlı türküsünü çalıp söyledi. Mehmet ÜNSAL ise masada ritm tuttu ve türküde eşlik etti.
Faruk DEMİR`in söylediği bu türküyü görüntülü olarak izlemek için TIKLAYIN
Haberle ilgili diğer fotoğraflara bakmak için TIKLAYIN
Foto & Haber : Ali GÜVEN
Bilecik
13.03.2026
- İMSAK 05:48
- GÜNEŞ 07:13
- ÖĞLE 13:19
- İKİNDİ 16:36
- AKŞAM 19:15
- YATSI 20:34

